IPB

Üdvözlünk a fórumon! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

2 Oldal < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tenyésztési Szabályzat, Vélemények a készülő szabályzatról

hady
post Feb 25 2009, 11:50 pm
Létrehozva: #21

Advanced Member

Csoport: Members
Regisztrált: 9-August 05
Innen: Pécs - Sopron
Azonosító: 28

Szóval: Sanyi kimértsége vezessen mindenkit!

Fontosnak érzem, hogy a klub szabályzatait mindenki (nem klubtag, nem magyar, stb is) olvashatja, iránymutatást leljen bennük az általa kedvelt fajta tartásához, tenyésztéséhez, nemdebár...

Mivel tényleg nem nagy és eléggé heterogén az állomány, nem szakemberek a tartók és sok tenyésztő sem, ezért az ismeretátadásra, tájékoztatásra fektetnék súlyt. ( Ez bejött már párszor eddig is, sok vadász pl megismerhette munka közben a kopót. Szóval: segíteni, kérdéseket generálni, válaszokat adni, kantanács, szukatanávcs, kölöktanács, stb. Energia- és időigényesebb feladat a büntetésnél, az biztos. Ezért jó a suli, a közös séta, a szervezett hajtások, klubhétvégék, stb. ) Az is jó, hogy szélesebb körben elővitatjuk a dolgokat, és vannak komoly észrevételek is.

Szóval minél komolyabban vesszük, annál több dolgunk van vele, de így van értelme! Hajrá!

Akkor lesznek lelkesek a kezdő tenyésztők is, ha egyszerű rendszerrel találkoznak, ha egyértelműek a követelmények, és persze: betarthatók. Ezért a gördülékenység iránti vágyam.

(és ezért üdvözlöm, hogy tanulván a múltból, nem oktatgatjuk itt egymást kifele)

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
knusa
post Feb 25 2009, 06:42 pm
Létrehozva: #22

Advanced Member

Regisztrált: 24-January 05
Azonosító: 10

Kedves Mindenki!

Senki sem mondta, hogy egyáltalán nincs mód a helyszíni vitára, de valóban van mód már többet beszélgetni erről itt a fórumon IS!

vagy akár emailban is...

A tenyésztési szabályzat történetéhez hozzátartozik, hogy a MEOE várja a klubok tenyésztési szabályzatát, már az előző ciklus feladata lett volna.

Szerintem most ne cinikusan álljunk hozzá, mert az nem vezet sehová.

Nem, nem biztos, hogy most így kell lennie. lehetett volna korábban is máshogy...

De most így van, annak érdekében, hogy minél több idő legyen a vélemények közlésére, a vitára, itt ez a topic, email, telefon, bármi...
és még ott lesz a közgyűlés...

Köszi mindenkinek, aki már most hozzászól...

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
kert76
post Feb 25 2009, 06:00 pm
Létrehozva: #23

Advanced Member

Regisztrált: 22-March 06
Innen: Budapest X.kerület
Azonosító: 68

Sziasztok!

.... Te Gábor! Mármint pipafüstös Kikinda, smile.gif ... mint nagy tenyésztő blink.gif nem volna kedved a remek poénokon túl vmi érdemit is hozzászólni? Vagy szted minden betűje úgy jó ahogy van, mármint a tenyésztési szabályzatnak?
Érdekelne a te véleményed is, ha már nem lesz mód megvitatni a helyszínen, amit persze igen furcsállok, de biztos így kell lennie!? biggrin.gif

Csak hogy ne érje szó a ház elejét, összeszedem a gondolataimat, és leírom majd mik jutottak eszembe a szabályzat olvasása kapcsán, ... csak előbb elviszem őuraságát sétálni, hogy legalább egyet teljesítsek mára a kívánatos három biggrin.gif sétából!

Addig is üdv nektek
Judit
+Quote Post
knusa
post Feb 25 2009, 05:25 pm
Létrehozva: #24

Advanced Member

QUOTE(OER @ Feb 23 2009, 01:40 pm)
Helló!

Kicsit én is leakadnék a „beszéljük meg szűk körben mozgalom” kereteiből, és leírnám a jelenlegi változat-tervezetről ami eszembe jutott.
....

Bocs, ha hosszú lett, és néhol szigorú.

Ez csak a magánvéleményem volt.

Legjobbakat. OER
gun.gif
*

Neked is köszi! Nem baj, hogy hosszú, sőt jó...

csatlakozom Sanyihoz... megpróbálok holnap reagálni...

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
tataisanyi
post Feb 25 2009, 04:33 pm
Létrehozva: #25

Advanced Member

Regisztrált: 13-January 05
Azonosító: 2

Sziasztok!
Reagálnék néhány felvetésre, úgy vegyesen, ezért is címeztem mindenkinek az üdvözlést:
- A tervezet jelenlegi formája nagyon sok levélváltás, módosítás, finomítás után alakult ki és természetesen még alakítható. Ezért is küldtük el mindenkinek, hogy legyen idő többször átolvasni, összefüggéseiben értelmezni, az építő jellegű hozzászólásokat közzétenni és, hogy legyen idő a hozzászólásokat, javaslatokat is értelmezni, megvitatni. Jó lenne, ha a közgyűlésre már egy átrágott változattal mehetnénk… a gyűlés nem alkalmas arra, hogy egy ilyen szabályzat tervezetet elejétől – végéig átrágjunk, amennyiben az észrevételek ott hangoznak el először. Tehát köszönjük az érdemi észrevételeket!
- Lehet, hogy a tartással foglalkozó részben tényleg nincs egyensúly a szabályozottság részletessége terén, szerintem is lehetne egyszerűsíteni. Konkrét javaslatok?
- A külhoni tenyésztést tényleg nem tudjuk szabályozni, de ha egy életképes, célravezető szabályzatot tudnánk életbe léptetni, az mindenképpen iránymutató lehetne…
- Az alombejelentők ellenőrzése eddíg is működött és nem okozott csúszásokat, az esetleges alomellenőrzéseket pedig természetesen, úgy kell kivitelezni, hogy az se okozhasson ilyen jellegű problémát. Javaslatként felmerült, hogy a pároztatási szándékot előre be lehetne jelenteni a t. tanácsnak, aki egyrészt véleményezheti, másrészt időben felkészülhetne az alomellenőrzésre, ha azt szükségesnek tartja. Én támogatom ezt az elképzelést.
- Tény, hogy a t. tanács jelenleg még nem létezik, de éppen azért foglakozik vele a szabályzat tervezet és az alapszabály módosítás is, hogy megadja a keretet a felállásához, működéséhez. (szerintem ez egy kicsit korrektebb módja a létrehozásának, mint az ami 2005-be hangzott el egy vezetőségi gyűlésen: „Szavazzuk meg, hogy mostantól mi (3 fő) vagyunk a tenyésztési tanács és majd mi utólag meghatározzuk, hogy milyen szabályok alapján dolgozunk, mi a feladatunk stb.”)

Most mennem kell, láttam még felvetéseket, amikre reagálni szeretnék, este vagy holnap reggel folytatom.

Üdv. Mindenkinek!
+Quote Post
knusa
post Feb 25 2009, 02:09 pm
Létrehozva: #26

Advanced Member

QUOTE(hady @ Feb 21 2009, 06:14 pm)
A tenyésztési szabályzathoz, csak úgy röptében:

Át kéne nevezni: Az erdélyi kopó tartási és tenyésztési szabályzata
Vagy a tartást külön, a legszélesebb körre értelmezve kellene szabályozni. (ezt már írtam/mondtam régen is)

Meg kellene nevezni, hogy kiknek szól: a fentiek szerint minden ek-t tartó és tenyésztő (nem csak törzskönyves kutya) gazdájának. Mint fajtagazda ország fajtaklubja, a mi illetékességünk a világ összes erdélyi kopója (tartásának és) tenyésztésének szabályozása - úgy hiszem. (Bár lehet, hogy nem így van, de akkor hogyan?)

El kellene gondolkodni azon, hogy mik a "retorziók" különféle szabály(zat)sértések esetén. Ebben az én szemléletem inkább segítő, mint büntető jellegű.

Nem olvasom ki a szabályzatból - bár lehet, hogy benne van - azt, hogy a rövidlábú kopók esetében jelenleg speciális helyzetben vagyunk: a standard hogyan írható felül egy tenyészszemlével? Mi alapján? Szóval ezt kicsit nyitottabban kéne hagyni, hogy beférjenek a zsömlék is.

A MEOE általában 30 napos határidőre vállalja a származási lapok kiadását. Ez jól kalkulálható egy-egy alom esetén. Nem okoz időveszteséget egy (amúgy szükséges) fajtaklub ellenőrzés? Kritikus kérdés, a tenyésztők jól tudják, hogy miért.

Általában véve ez már olyan szabályzatszerű szöveg, egyfajta szemlélet is "lejön" belőle. Kicsit a fajtaspecifikum érdekében, a jelen helyzet tükrében látok javítani valókat.
*

Szia hady!

A MEOE erdélyi kopó klub nem tud sem Meoe keretein kívül született kutyák esetén szabályozni... mert semmi ráhatása nincs... csak azokra vonatkozhatnak a szabályozások, akik MEOE-FCI papírral szeretnének tenyészteni.
A külföldi tenyésztésre sem lehet hatással, maximum, ha valamelyik ország fajtagondozó klubja alá akarja magát vetni a szabályozásnak...

retorziók...
Mit értessz "segítő" jellegű retorzió alatt? Én olvastamolyan retorziókat, hogy ha a kutyák nem felelnek meg a tenyésztés feltételeinek, akkor utódaik nem kaphatnak törzskönyvet... ez szerintem, és másom szerint sem jó, mert a cél az, hogy a kopókölykök minde esetben kapjanak törzskönyvet, ne "törzskönyvtelenedjenek" el. De a felülbélyegzést jónak tartom, mert tájékoztat. a vevőket, a többi tenyésztőt.

szerintem a standard nem írható felül egy tenyészszemlével...
a rövidlábúakkal kapcsolatban továbbra is úgy érzem, hogy ha van elég, az FCI szabályoknak megfelelő mennyiségű, és megfelelő számú vonalból származó egyed, akkor legjobb az elismertetési eljárás megindítása. ha meg nincs elég, akkor "házitörzskönyvvel" egyedi azonosítás mellett tenyésztve el kell érni, hogy legyen elég, és amint megvan, úgyszintén elindítani az eljárást...

Nem okoz időveszteséget a klubos ellenőrzés... mert rendszeres... ha meg a tenyésztő jelzi a vezetőségnek (vagy amennyiben elfogadásra kerül, a tenyésztési tanácsnak) az alombejelentő beküldését, akkor meg pláne nem.

Köszi, hogy írtál! smile.gif

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
kikinda
post Feb 25 2009, 01:23 pm
Létrehozva: #27

a megmondó

Regisztrált: 19-September 05
Innen: Tiszakécske
Azonosító: 38

Ha azt tételezzük fel, hogy a közgyűlésre a jelen tagság 50%-a fog eljönni,az kb 40 embert jelent. Feltételezve, hogy ennek ismét 50%-a fog a tenyésztési szabályzathoz hozzászólni saját elképzelés címén 3-3 percben, az 20 x 3 = 60 perc. Az így aktívak ismételt 50%-a érez késztetést, hogy a hozzászólsokat véleményezze 2-2 percben illetve az ötletgezda megválaszolja ezeket még egy percben, akkor eljutunk a 20 javaslat x 10 modosítás x 2 perc + 20 x 1 perc = 420 perc = 7 óra. Ehhez hozzávesszük az előbbi 1 órát és már ki is jött a munkanap.

Timi!

Kérjétek későbbre a vacsorát, nem férünk bele az időbe! biggrin.gif

--------------------
+Quote Post
knusa
post Feb 25 2009, 01:00 pm
Létrehozva: #28

Advanced Member

QUOTE(kert76 @ Feb 23 2009, 06:03 pm)
Sziasztok!

... minden valószínűség szerint azért nincsen 3.3 pont, mert egy korábbi tervezet lett frissítve, bizonyos szempontból egy korábbi tervezet demo változatát olvashatjuk, azaz az említett pont egyszerűen kivágásra került! Ha minden igaz, akkor a főtenyészszemle pont volt az.

... nekem is lennének kérdéseim, elkezdtem leírni, aztán feladtam. Túl hosszú volna!

Majd lesz remélem lehetőség élőben megvitatni, nem azért jövünk össze hogy csak egyszerűen megszavazzuk?! Legalábbis nagyon remélem, hogy a napirendi pontok között,  a szigorú menetrend betartás mellett, vitára, megbeszélésre is sor kerül majd!?

Addig is üdv nektek,
Judit
*

Attól még, hogy hosszú, leírhatnád...

Szerintem jó, ha már itt is megvitathatjuk... vagy legalábbis elkezdhetjük...

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
OER
post Feb 24 2009, 08:41 am
Létrehozva: #29

Advanced Member

Regisztrált: 21-October 05
Azonosító: 47

QUOTE(kikinda @ Feb 23 2009, 03:10 pm)
Oer!

Nekifutsz mégegyszer ennek a mondatnak?

Nem értem teljesen.

kikinda
*

Helló Gábor!

1. A tenyésztési tanács szerepe ne legyen hangsúlyozva, hiszen még nem is létezik.

2. A tenyésztési tanács ne szerepeljen, hiszen még nem is létezik.

Ez a két mondat lehetett a fejemben, csak a forma agya gyorsabban jár, mintahogy a keze gépel, és lett belőle egybehozva egy nem érthető.

Üdv. OER
+Quote Post
kert76
post Feb 23 2009, 07:03 pm
Létrehozva: #30

Advanced Member

Regisztrált: 22-March 06
Innen: Budapest X.kerület
Azonosító: 68

Sziasztok!

... minden valószínűség szerint azért nincsen 3.3 pont, mert egy korábbi tervezet lett frissítve, bizonyos szempontból egy korábbi tervezet demo változatát olvashatjuk, azaz az említett pont egyszerűen kivágásra került! Ha minden igaz, akkor a főtenyészszemle pont volt az.

... nekem is lennének kérdéseim, elkezdtem leírni, aztán feladtam. Túl hosszú volna!

Majd lesz remélem lehetőség élőben megvitatni, nem azért jövünk össze hogy csak egyszerűen megszavazzuk?! Legalábbis nagyon remélem, hogy a napirendi pontok között, a szigorú menetrend betartás mellett, vitára, megbeszélésre is sor kerül majd!?

Addig is üdv nektek,
Judit
+Quote Post
kikinda
post Feb 23 2009, 04:10 pm
Létrehozva: #31

a megmondó

QUOTE(OER @ Feb 23 2009, 01:40 pm)
Helló!
.....

5. Törzskönyvezési szabályzat
A tenyésztési tanács ne szerepe legyen hangsúlyozva, hiszen még nem is létezik.

..........

Legjobbakat. OER
gun.gif
*

Oer!

Nekifutsz mégegyszer ennek a mondatnak?

Nem értem teljesen.

kikinda

--------------------
+Quote Post
OER
post Feb 23 2009, 02:40 pm
Létrehozva: #32

Advanced Member

Regisztrált: 21-October 05
Azonosító: 47

Helló!

Kicsit én is leakadnék a „beszéljük meg szűk körben mozgalom” kereteiből, és leírnám a jelenlegi változat-tervezetről ami eszembe jutott.

Ott kezdjük, ahol a múltkor.
A legfontosabb kérdés az, mennyire szabályozzon egy szabályzat? Az állapotokat, pl. a csendet figyelembe véve, azt mondom, továbbra is egy elvárható- teljesíthető minimum legyen a cél, A tenyésztési folyamat összes eleme egységesen nem szabályozható (szerintem a tervezetnél az a legjobb, ha tenyésztés alatt értjük a tartást, a takarmányozást, munkával kapcsolatos dolgokat stb.), mert szinte mindenkinél más a hangsúly, a körülmények, a hozzáállás, a lehetőségek, a cél, ezeket teljesen egységesíteni pedig nem lehet meg, nem is kell. A szabályzat egy egyszerű alap legyen, egy irány, ehhez kapcsolódjanak azok a kiegészítések, szabályok, amik teljessé teszik. Majd a részletezésnél kiderül pontosan, mikre gondolok.

Fontos lenne, hogy minél több ember egyetértsen, és elfogadja, am,ikor olyan állapotban lesz a tervezet. A játékszabályok legyenek betarthatók, és tartsuk is be őket, különben nem sokat érnek. Az „eddig is úgy csináltam, ahogy akartam, és ezután is ezt fogom tenni, nem érdekel a szabályzat”, amellett, hogy meglehetősen önző és nagyképű hozzáállás (bár lehet, hogy van mögötte eredmény), az együttműködést lezárja, illetve csak az érdek köré helyezné. Másrészt pedig , aki a szabályok szerint játszik, abban marad egy keserű szájíz, és előbb utóbb elhagzik egy kérdés, amire nincs jó válasz: „én igen, ő miért nem?” Ilyen esetben a szabályzat és annak betartására irányuló eszközök, pl. a teny. tanács csak formális, adminisztratív és súlytalan lenne.

Részletesen.

1. Tartási feltételek, egyéb állatvédelmi vonatkozások

Előjött a múltkor is: nem kell a napi háromszori sétát hangsúlyozni, mert betarthatatlan, és felesleges. Mi van akkor, ha egy szombaton csak kétszer sétálunk. Reggel 8-tól 12- ig, meg du. 4-től este 8-ig? Nem tartottam be a szabályt.
Az „állatvédelmi törvényt” szerintem meg lehetne említeni, nem kell az egyes pontjait, csak a tv számát, meg azt, hogy a vonatkozó részek a kopótartásra is vonatkoznak.

„semmi esetben nem tarthatók kutyák alkalmilag látogatott tanyán, vagy telken.” Szerintem ez felesleges, mert az első bekezdés ezt szabályozza. Szerintem ugyanígy felesleges a kutyaház hangsúlyozása is, hiszen az első bekezdésben a „kutyák minden igényének legteljesebb kielégítése” utal erre. Ilyen alapon lehetne az ivóvízszükségletet, az árnyék lehetőségét stb részletezni. Ha mégis szükséges, akkor legyen egy melléklet, akkor viszont az mindent tartalmazzon. Ha kiragadunk dolgokat, az úgy tűnik, mintha másokról elfeledkeznénk, holott azok is éppoly fontosak.

Tüzelési időszak. „Lehetőség szerint kerülni kell a hormontartalmú készítmények alkalmazását.” Ezt a mondatot a ennek a résznek a legvégére tenném, mert a többi logikailag összetartozik.

Kölyöknevelés időszaka.
„Lakásban való tartásnál a kölykök nevelésére megfelelően tisztántartható elletőládát kell biztosítani a szukának, melyben kölykeivel együtt kényelmesen elférnek egészen az elválasztásig”. A megfelelően tisztántartható láda nemcsak a lakásban tartott szukáknál lehet szükséges.
A többi résznél megint az a baj, hogy belekap bizonyos fontos részeletekbe, de más fontos dolgokról megfeledkezik (fűtés, alomanyag, szuka táplásása- ha már a kölykök meg lettek említve pl). Megint az javaslom, maradjon meg az anyag az általános dolgoknál, vagy ha már lemegy ilyen szintre, akkor azt teljességre törekedve tegye, mondjuk egy külön mellékletben.

A tenyészszuka védelme: ez is csak kiemel néhány fontos dolgot, nem beszél a tenyészszuka megfelelő kondíciójáról pl. Ezért vagy a bekezdés címét írnám át, vagy tovább részletezném.

2. A tenyésztésbe vétel feltételei

2.1 A tenyésztésbe vétel általános feltételei

Ez rendben van szerintem.

2.2 A tenyésztésbe vétel különleges feltételei
(gondolatjelek a pöttyöket jelentik)
- külföldi tulajdonú kutyáknál is célszerű lenne ismerni az ottani ország előírásait a teny. Vételhez.
- Kis létszámú alom esetében (2-3) mi a helyzet?
- Itt is alkalmazható az előző pontban ismeretett eljárás (utódellenőrzéskor 2 kopó megfelel a kv-n- tenyésszemlén, akkor további almokra is lesz engedélye?)
- Ez rendben van.
- Ha a tenyésztési tanács ismeri a két kutya rokonait (az idő fontos), és ez alapján egyetértés van, akkor ne kelljen bemutatni a fedeztetési engedélyhez az egyedeket, mert lehet, hogy nem egyszerű összehozni, az idő meg megy. Nem hangsúlyoznám ki, hogy minimum öt, elég, hogy minél többet ismerjenek. Azonos hibánál szerintem a hiba mértéke döntsön (durva hiba- std-ben levő mindenképp annak minősüljön).
- Egészségügyi probléma után nem írnám, hogy betegség, mert felesleges.

3. Tenyészszemle és képességvizsga szabályzat

Nem írnám, hogy öröklött, van a környezetnek is küllemet befolyásoló hatása (pl. kondíció, izmoltság, takarmányozás stb.)

3.1. Tenyészszemle Bizottság

Lehet, hogy rosszul értelmezem, de van egy kis ellentmondás:
2. bekezdés: „A Tenyészszemle Bizottság a tenyészszemle helyszínén a bírálatok végeztével ül össze, és a küllembírálat és a képességvizsga eredménye alapján dönt a kutya minősítéséről. A minősítést konszenzussal kell kialakítaniuk.”
Utolsó bekezdés: „A tenyészszemle és képességvizsga egyértelmű minősítését lehetőség szerint közvetlenül a bírálatot követően ismertetni kell. Kivételes esetben a minősítés a tenyészszemle bizottság ülése után is meghozható, de ennek okát a bírálatot követően meg kell indokolni szóban és a bírálati lapon is.”

Ha az összes bírálat végeztével ül öszze a bizottság, és dönt a kutya minősítéséről, akkor mit ismertetnek az egyedi bírálat után, csak a „nem megfelelt” minősítést?

3.2. Tenyészszemle

Itt is kivenném, hogy öröklött vagy hozzátenném, hogy „környezet alakította” bár ez ugye nem öröklődik.

A 3.1 pontot kivenném, a tenyésszemlét csak általánosságban ismertetném (célja, szerepe, kötelező jellege), a többi résztét mellékletben részletezném.

Nincs 3.3. pont (a tartalomjegyzékben sem)

3. 4. képességvizsga

Ugyanúgy tennék, mint a 3.2 pontnál.
Muszáj a kv-nek és a küllemi résznek egy időpontban teljesülnie?

4. A tenyésztés módszere

Félreérthető a cím (illetve az alatta lévő mondat nem arról szól, ami a címben van).

4.1. Ez mind szép és jó, a közeg zavarna, ami körülveszi, írtam az elején (súlytalannnak érzem jelen pillanatban).

4.2. Kennelkönyv

Jó ötlet. Egy partizán példány (akár otthoni nyomtatón megcsinálva), megjelenhetne a közgyűlésen, ha már egységesnek képzeljük.

5. Törzskönyvezési szabályzat
A tenyésztési tanács ne szerepe legyen hangsúlyozva, hiszen még nem is létezik.

6. Záró rendelkezések.

Rendben.

Bocs, ha hosszú lett, és néhol szigorú.

Ez csak a magánvéleményem volt.

Legjobbakat. OER
gun.gif
+Quote Post
hady
post Feb 21 2009, 07:14 pm
Létrehozva: #33

Advanced Member

Regisztrált: 9-August 05
Innen: Pécs - Sopron
Azonosító: 28

A tenyésztési szabályzathoz, csak úgy röptében:

Át kéne nevezni: Az erdélyi kopó tartási és tenyésztési szabályzata
Vagy a tartást külön, a legszélesebb körre értelmezve kellene szabályozni. (ezt már írtam/mondtam régen is)

Meg kellene nevezni, hogy kiknek szól: a fentiek szerint minden ek-t tartó és tenyésztő (nem csak törzskönyves kutya) gazdájának. Mint fajtagazda ország fajtaklubja, a mi illetékességünk a világ összes erdélyi kopója (tartásának és) tenyésztésének szabályozása - úgy hiszem. (Bár lehet, hogy nem így van, de akkor hogyan?)

El kellene gondolkodni azon, hogy mik a "retorziók" különféle szabály(zat)sértések esetén. Ebben az én szemléletem inkább segítő, mint büntető jellegű.

Nem olvasom ki a szabályzatból - bár lehet, hogy benne van - azt, hogy a rövidlábú kopók esetében jelenleg speciális helyzetben vagyunk: a standard hogyan írható felül egy tenyészszemlével? Mi alapján? Szóval ezt kicsit nyitottabban kéne hagyni, hogy beférjenek a zsömlék is.

A MEOE általában 30 napos határidőre vállalja a származási lapok kiadását. Ez jól kalkulálható egy-egy alom esetén. Nem okoz időveszteséget egy (amúgy szükséges) fajtaklub ellenőrzés? Kritikus kérdés, a tenyésztők jól tudják, hogy miért.

Általában véve ez már olyan szabályzatszerű szöveg, egyfajta szemlélet is "lejön" belőle. Kicsit a fajtaspecifikum érdekében, a jelen helyzet tükrében látok javítani valókat.

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
kikinda
post Feb 13 2009, 02:33 pm
Létrehozva: #34

a megmondó

QUOTE(kissbogi @ Feb 13 2009, 09:34 am)
Sziasztok,
Ha nem szeretnetek a fórura felirni az otleteket, javaslatokat, a vezetoseg e-mailben is szivesen latja oket! Az e-mail cimeket a honlap EK Klub menupontja alatt megtalaljatok!
Köszi,
Bogi
*

van olyan, aki nem akarja megvitatni?? biggrin.gif Milyen parázs vitákat tudtunk folytatni a múltban.

--------------------
+Quote Post
kissbogi
post Feb 13 2009, 10:34 am
Létrehozva: #35

Advanced Member

Csoport: Admin
Azonosító: 4

Sziasztok,
Ha nem szeretnetek a fórura felirni az otleteket, javaslatokat, a vezetoseg e-mailben is szivesen latja oket! Az e-mail cimeket a honlap EK Klub menupontja alatt megtalaljatok!
Köszi,
Bogi
+Quote Post
knusa
post Feb 11 2009, 01:15 pm
Létrehozva: #36

Advanced Member

QUOTE(kissbogi @ Feb 11 2009, 08:23 am)
Kedves Erdélyi Kopósok!

A témát azért hozom létre, hogy még a közelgő közgyűlés előtt legyen alkalom meg hányni-vetni a szabályzattal kapcsolatos gondolatainkat.

A tagok megkapták a tenyésztési szabályzat tervezetet a közgyűlési meghívóval együtt.
Amig nem tudom feltenni a fórumra, mert minden sajnos még nem megy... addig, akit érdekel és nem kapta meg írjon az erdelyikopo @ freemail.hu címre és elküldöm e-mailben.

Üdv,
Bogi
*

Jó ötlet volt a téma megnyitása smile.gif

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
kissbogi
post Feb 11 2009, 09:23 am
Létrehozva: #37

Advanced Member

Csoport: Admin
Azonosító: 4

Kedves Erdélyi Kopósok!

A témát azért hozom létre, hogy még a közelgő közgyűlés előtt legyen alkalom meg hányni-vetni a szabályzattal kapcsolatos gondolatainkat.

A tagok megkapták a tenyésztési szabályzat tervezetet a közgyűlési meghívóval együtt.
Amig nem tudom feltenni a fórumra, mert minden sajnos még nem megy... addig, akit érdekel és nem kapta meg írjon az erdelyikopo @ freemail.hu címre és elküldöm e-mailben.

Üdv,
Bogi
+Quote Post

2 Oldal < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 7th September 2010 - 06:50 am