IPB

Üdvözlünk a fórumon! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

2 Oldal  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bemutatkozás, Kik is vagyunk? Kötődésünk a témához!

Eprázs
post Feb 10 2009, 12:43 am
Létrehozva: #1

Advanced Member

Csoport: Members
Regisztrált: 1-February 09
Innen: Budapest
Azonosító: 2,179

QUOTE(hady @ Feb 9 2009, 06:40 pm)
Ha jól emlékszem, Ady írt ilyesmit:

Helóta nép,
Helóta költő,
Heló Tamás...
*

Laci, ez azért fájt... biggrin.gif

--------------------
Gumófalvi Török Tamás

Képek
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hady
post Feb 9 2009, 08:40 pm
Létrehozva: #2

Advanced Member

Regisztrált: 9-August 05
Innen: Pécs - Sopron
Azonosító: 28

Ha jól emlékszem, Ady írt ilyesmit:

Helóta nép,
Helóta költő,
Heló Tamás...

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
kikinda
post Feb 9 2009, 02:40 pm
Létrehozva: #3

a megmondó

Regisztrált: 19-September 05
Innen: Tiszakécske
Azonosító: 38

QUOTE(Eprázs @ Feb 6 2009, 05:10 pm)
Kedves már ismert és még ismeretlen kopósok!

Az illendőség okán, és mint új fórumhasználó, bemutatkozom...
TT.
*

Helló Tamás!

Üdv a fórumon is, bár már élőben is kezet ráztunk.

kikinda

--------------------
+Quote Post
OER
post Feb 9 2009, 11:04 am
Létrehozva: #4

Advanced Member

Regisztrált: 21-October 05
Azonosító: 47

Üdv a fedélzeten!

Gábor
+Quote Post
hady
post Feb 7 2009, 10:48 am
Létrehozva: #5

Advanced Member

Regisztrált: 9-August 05
Innen: Pécs - Sopron
Azonosító: 28

Szia Eprázs Tamás! bye2.gif
Végre itt a fórumon is új kommunikációs csatornán értekezhetünk. Üdvözlet, Móninak, Darázsnak és Epernek is.
A kép valóban nem került be, talán azért, mert kicsi itt a tárméret, s egyszerűen letilt a program, ha valami túl nagy.

Rendes (képernyőre méretezett) képeket általában valamilyen fényképes szájtról szoktunk idelinkelni, beilleszteni. Ez lehet a flickr, a picasa, nekem régebben az ikép, de az megpusztult. Most pl. a fotoalbum2.hu-t használom:

user posted image

Ami még kéne: az avatarodnak egy jó kis bélyegkép, 90*90 képpontos elég. Egyszerű, kicsiben is élvezhető legyen, a bonyolult kompozíciók nem jönnek át és félreérthetők. Ezt viszont a profilodba be tudod illeszteni.

Szóval: Üdv a fórumon, Tamás!

Laci

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
vadász
post Feb 6 2009, 10:17 pm
Létrehozva: #6

Advanced Member

Regisztrált: 25-January 05
Innen: Magyar/Budapest/Köbánya
Azonosító: 14

Szia Tamás!
Légy üdvözölve közöttünk .
De jó hogy valaki veszi a fáradságot és ide is ír .
Szuper amit leírtál mi már találkoztunk A szigeten is .
Na meg majd a képesség Vizsgán is . Sok sikert és minden jót amit elterveztél .
Üdv Jancsi

--------------------
Jancsi

1%

Saját

Aszu család fája

Erdélyi Kopó kép gyűjtemény új Kopók kerültek fel .2010.06.30
Jelenleg 231 Kép
+Quote Post
Eprázs
post Feb 6 2009, 10:05 pm
Létrehozva: #7

Advanced Member

QUOTE(kovacsalmos @ Feb 6 2009, 04:30 pm)
Igen, mintha lemaradt volna a kép:)

Egyébként üdvözöllek a fórumon Tamás. Lehet hogy az európakiállitáson már összefutottunk, de én akkor azzal voltam elfoglalva hogy Kurszánt valahogy nyugira birjam, nagyon ugatott a lelkem:)  bleh.gif
*

Szia Álmos!

Igen, akkor az Európán biztos ott voltunk egymás nyakán, csak én is épp el voltam foglalva... smile.gif

Amúgy köszönöm mindenkinek a köszön(t)ést, már előre is, nem akarván feleslegesen terhelni a szervert meg ezt a topic-ot.

TT.

--------------------
Gumófalvi Török Tamás

Képek
+Quote Post
knusa
post Feb 6 2009, 09:01 pm
Létrehozva: #8

Advanced Member

Regisztrált: 24-January 05
Azonosító: 10

Dejóhéjban:
Török Tamás, 42, Budapest, HR tanácsadó (nem fejvadász)

[
*

Üdv! smile.gif

Sok örömet az új életformában!

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
korpásné ildikó
post Feb 6 2009, 06:56 pm
Létrehozva: #9

Advanced Member

Regisztrált: 24-August 07
Innen: Törökszentmiklós
Azonosító: 364

Dejóhéjban:

Miért kutya?
A "volt már kutyám" mondás nem feltétlenül igaz, inkább úgy mondanám, hogy még kiskamasz koromban volt egy németjuhász-keverék a családban. Lehet, hogy én kaptam, de messze nem úgy álltam hozzá az egészhez, mint a mai fejemmel.
Úgy egy éve költöztem a párommal, Mónival kertes házba. Neki szinte mindig volt kutyája, és úgy gondoltuk/-tam, most már adottak a feltételek is.

Kutyáim
Bükkaljai Vadűző Eper(ke), 9 hónapos és 1 hetes, friss nagylány szuka, és Mandulaházi Darázs, 8 hónapos és 3 hetes, épp nagylánnyá váló szuka. (Na jó, a humán beállítottságúak kedvéért tehát mindketten lányok.)

Miért ek?

Ez volt Eszter és Hady egyik tesztkérdése is még tavaly  biggrin.gif
Erre nem tudok egzakt választ adni, és meglehet, a válaszaim kissé furcsának is fognak tűnni... Például az, hogy mielőtt tavaly először lementünk Eszterékhez alomnézőbe, még az életben nem láttam hús-vér erdélyi kopót... No de akkor?
* Egy mondás szerint a kutya olyan, mint a gazdája. Ez persze sok mindent takar, de egyrészt megfogott a kopók alkata és a megjelenése, és amit olvastam róluk, miután az érdeklődésem feléjük fordult, úgy gondoltam, habitusban is illeni fogunk egymáshoz.
* Ritka és különleges fajta. Életem egy korábbi szakaszában "macskás" voltam. Orientális /keleti/ macskáink voltak, melyekkel csak kevesen foglalkoztak nemcsak Mo.-n, de Európának ezen a felén is. Több alom is született náluk, kiállításokra jártunk - szóval volt valamiféle tudatosság abban, hogy azt a ritka fajtát minél többen megismerjék, és az egyedszám (nem ész nélkül!) gyarapodjon. Ugyanezek motiváltak a kopó irányába is, és extra, hogy magyar fajta.
* Amikor tanakodtunk, milyan fajta legyen, én már egyértelműen kopópárti voltam, Móni pedig vizslás. A dilemma hamar eldőlt, miután megláttuk a kölyköket meg a felnőtteket Eszteréknél...

Mit kaptam már eddig Epertől és Darázstól?
Egy hobbit, ami azért komoly és felelősségteljes dolog.
Azt a jól eső érzést, hogy gondoskodom valakiről, aki amíg kicsi, fizikailag is rá van szorulva, azután meg főként az érzelmi kötődés miatt igényli.
Életmódváltást: sétákat, erdei kirándulásokat, patakba lépéssel és pórázelvesztéssel együtt  smile.gif
Új, kopós barátokat, meg egy mikrokozmoszt (kerti és éles hajtással, nyomállítással és -kereséssel, stb.), amit eddig nem ismertem, de az affinitásom egyre nagyobb feléjük - különösen, mert a kopónak ez kell és ez jó.
Az "iskolában sikereket elérés" örömét - a saját, és a kutyáim fejlődése felett érzett örömöt.
Meg azt a kéjes érzést, hogy végre az életben egyszer azt csinálja valaki, amit mondok neki. [Ez rossz vicc volt, tudom.]

Tervek? Vannak?
Igen!
Tenyészszemle és képességvizsga megszerzése, elfogadva azt a normát, hogy ez kell a törzskönyves tenyésztéshez - és legalább egy-egy majdani alom formájában szeretném, ha E&D teljes életet tudjon élni.
Gyakorlásokon, kiállításokon, és általában közös megmozdulásokon való részvétel.
Munka éles hajtásban - olvasva az elmúlt hetek beszámolóit, ez majd a maga idején feltétlenül ki kell próbálnunk!

Gondolom ennyi elég intro-nak. És gondolom, sokatokkal fogok majd élőben is találkozni. KUTYÁSTUL!

Végül egy ajándék a közösségnek, egy hónappal ezelőttről, a Börzsönyből (ide egy képet akartam illeszteni, de asszem nem csináltam valamit jól):
TT.
*

Üdvözöllek én is a kopósok között!! bye2.gif

--------------------
www.cannuslupus.atw.hu
+Quote Post
kovacsalmos
post Feb 6 2009, 06:30 pm
Létrehozva: #10

Advanced Member

Regisztrált: 2-October 07
Innen: Magyarország/Szolnok
Azonosító: 386

Igen, mintha lemaradt volna a kép:)

Egyébként üdvözöllek a fórumon Tamás. Lehet hogy az európakiállitáson már összefutottunk, de én akkor azzal voltam elfoglalva hogy Kurszánt valahogy nyugira birjam, nagyon ugatott a lelkem:) bleh.gif

--------------------
"töretlen hittel ember s magyar"
+Quote Post
Eprázs
post Feb 6 2009, 06:10 pm
Létrehozva: #11

Advanced Member

Dejóhéjban:

Miért kutya?
A "volt már kutyám" mondás nem feltétlenül igaz, inkább úgy mondanám, hogy még kiskamasz koromban volt egy németjuhász-keverék a családban. Lehet, hogy én kaptam, de messze nem úgy álltam hozzá az egészhez, mint a mai fejemmel.
Úgy egy éve költöztem a párommal, Mónival kertes házba. Neki szinte mindig volt kutyája, és úgy gondoltuk/-tam, most már adottak a feltételek is.

Kutyáim
Bükkaljai Vadűző Eper(ke), 9 hónapos és 1 hetes, friss nagylány szuka, és Mandulaházi Darázs, 8 hónapos és 3 hetes, épp nagylánnyá váló szuka. (Na jó, a humán beállítottságúak kedvéért tehát mindketten lányok.)

Miért ek?
Ez volt Eszter és Hady egyik tesztkérdése is még tavaly biggrin.gif
Erre nem tudok egzakt választ adni, és meglehet, a válaszaim kissé furcsának is fognak tűnni... Például az, hogy mielőtt tavaly először lementünk Eszterékhez alomnézőbe, még az életben nem láttam hús-vér erdélyi kopót... No de akkor?
* Egy mondás szerint a kutya olyan, mint a gazdája. Ez persze sok mindent takar, de egyrészt megfogott a kopók alkata és a megjelenése, és amit olvastam róluk, miután az érdeklődésem feléjük fordult, úgy gondoltam, habitusban is illeni fogunk egymáshoz.
* Ritka és különleges fajta. Életem egy korábbi szakaszában "macskás" voltam. Orientális /keleti/ macskáink voltak, melyekkel csak kevesen foglalkoztak nemcsak Mo.-n, de Európának ezen a felén is. Több alom is született náluk, kiállításokra jártunk - szóval volt valamiféle tudatosság abban, hogy azt a ritka fajtát minél többen megismerjék, és az egyedszám (nem ész nélkül!) gyarapodjon. Ugyanezek motiváltak a kopó irányába is, és extra, hogy magyar fajta.
* Amikor tanakodtunk, milyan fajta legyen, én már egyértelműen kopópárti voltam, Móni pedig vizslás. A dilemma hamar eldőlt, miután megláttuk a kölyköket meg a felnőtteket Eszteréknél...

Mit kaptam már eddig Epertől és Darázstól?
Egy hobbit, ami azért komoly és felelősségteljes dolog.
Azt a jól eső érzést, hogy gondoskodom valakiről, aki amíg kicsi, fizikailag is rá van szorulva, azután meg főként az érzelmi kötődés miatt igényli.
Életmódváltást: sétákat, erdei kirándulásokat, patakba lépéssel és pórázelvesztéssel együtt smile.gif
Új, kopós barátokat, meg egy mikrokozmoszt (kerti és éles hajtással, nyomállítással és -kereséssel, stb.), amit eddig nem ismertem, de az affinitásom egyre nagyobb feléjük - különösen, mert a kopónak ez kell és ez jó.
Az "iskolában sikereket elérés" örömét - a saját, és a kutyáim fejlődése felett érzett örömöt.
Meg azt a kéjes érzést, hogy végre az életben egyszer azt csinálja valaki, amit mondok neki. [Ez rossz vicc volt, tudom.]

Tervek? Vannak?
Igen!
Tenyészszemle és képességvizsga megszerzése, elfogadva azt a normát, hogy ez kell a törzskönyves tenyésztéshez - és legalább egy-egy majdani alom formájában szeretném, ha E&D teljes életet tudjon élni.
Gyakorlásokon, kiállításokon, és általában közös megmozdulásokon való részvétel.
Munka éles hajtásban - olvasva az elmúlt hetek beszámolóit, ez majd a maga idején feltétlenül ki kell próbálnunk!

Gondolom ennyi elég intro-nak. És gondolom, sokatokkal fogok majd élőben is találkozni. KUTYÁSTUL!

Végül egy ajándék a közösségnek, egy hónappal ezelőttről, a Börzsönyből (ide egy képet akartam illeszteni, de asszem nem csináltam valamit jól):

TT.

--------------------
Gumófalvi Török Tamás

Képek
+Quote Post
kovacsalmos
post May 31 2008, 09:03 am
Létrehozva: #12

Advanced Member

Regisztrált: 2-October 07
Innen: Magyarország/Szolnok
Azonosító: 386

QUOTE(kikinda @ Oct 2 2007, 09:45 pm)
kovacsalmos!

ha volnál kedves két szót magadról velünk megosztani...... construction.gif
*

Azt hiszem ennek a kérésnek nem tettem anno eleget. poster_oops.gif Hát most potlom:)
Kovács Álmos vagyok, szolnoki születésü és lakhelyű 25 éves srác. Kurszán kutyám Cannus Lupus Erős név alatt látta meg a törökszentmiklosi napvilágot Ildikóéknál.
Egy tv müsorban láttam a kopókról bemutatót elöször és abban a pillanatban tudtam hogy kopós leszek. Immáron 8 és fél hónapja vagyok gazdája Kurszánnak. Akadtak gondok is, bár nem komolyak, és amugy is kárpotolt sokszorosan értük.
Szoktunk frizbizni, kiprobáltuk már a vaddisznóskertet, ahol egész jol szerepelt, leszámitva a behivást:) Vonszalékon is szépen ment...
Ennyit tudtam mondani:D Megkésve picit:D

Álmos

--------------------
"töretlen hittel ember s magyar"
+Quote Post
kikinda
post Oct 2 2007, 09:45 pm
Létrehozva: #13

a megmondó

Regisztrált: 19-September 05
Innen: Tiszakécske
Azonosító: 38

kovacsalmos!

ha volnál kedves két szót magadról velünk megosztani...... construction.gif

--------------------
+Quote Post
Spirit
post Oct 30 2006, 03:57 pm
Létrehozva: #14

Advanced Member

Azonosító: 13

QUOTE(Ursus @ Oct 4 2006, 07:40 am)
Spirit akkor te hány éves is vagy? -5?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  bleh.gif
*

Hehehe...
én ezt csak most olvasom ...

Én még nem vagyok olyan öreg hogy le kelljen tagadni a koromból bibibiiii bleh.gif
+Quote Post
Ursus
post Oct 4 2006, 08:40 am
Létrehozva: #15

Advanced Member

Regisztrált: 2-May 06
Innen: Budapest/Hidegkút
Azonosító: 74

QUOTE(vadász @ Oct 3 2006, 06:04 pm)
Vicselödés helyet inkább irjatok olyat ami ide való ,ha már volt egy ilyen kérés .
Mi könyen vagyunk de tényleg segitsük egymást jobban megismerni .
Életkort lányoknál aszonyoknál elnézük .Tizet nyugodtan lelehet tagadni.
*

Spirit akkor te hány éves is vagy? -5? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif bleh.gif

--------------------
Üdv
Ursus

Honlap
+Quote Post
vadász
post Oct 3 2006, 06:04 pm
Létrehozva: #16

Advanced Member

QUOTE(Spirit @ Oct 3 2006, 01:46 pm)
És ha nem újonnan csatlakozott?
Netán még csak nem is idősebb?
*

Vicselödés helyet inkább irjatok olyat ami ide való ,ha már volt egy ilyen kérés .
Mi könyen vagyunk de tényleg segitsük egymást jobban megismerni .
Életkort lányoknál aszonyoknál elnézük .Tizet nyugodtan lelehet tagadni.

--------------------
Jancsi

1%

Saját

Aszu család fája

Jelenleg 231 Kép
+Quote Post
knusa
post Oct 3 2006, 02:34 pm
Létrehozva: #17

Advanced Member

Regisztrált: 24-January 05
Azonosító: 10

QUOTE(Spirit @ Oct 3 2006, 01:46 pm)
*

Akkor ők folytathatják... biggrin.gif

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
Spirit
post Oct 3 2006, 01:46 pm
Létrehozva: #18

Advanced Member

Azonosító: 13

QUOTE(kikinda @ Sep 8 2006, 02:55 pm)
Itt nyílik lehetősége az újonnan csatlakozó tagoknak, hogy röviden beszámoljanak magukról, mi is vetette őket e honlapra. Idősebbek is elkezdhetik!
*

+Quote Post
Ursus
post Sep 12 2006, 08:15 am
Létrehozva: #19

Advanced Member

Regisztrált: 2-May 06
Innen: Budapest/Hidegkút
Azonosító: 74

Szóval...

Kótai András (nem-nem nincs semmilyen rokonságom vele...)
1976-os kiadású megkímélt állapotú hímnemű egyed.
Munkaidőmben közlekedést mérek...
Szabadidőmben mikor mit ugye most van a kopózás, no meg a kopózás, ja és a kopózás, na jó néha még egy kis honlap firkálgatás, néha néha pici kenu, kajak (bár ez most indul inkább megint) sznorkolás happy.gif . Szóval tervezem a kopó vízállóságának tesztelését is az elkövetkezendőkben.

Első kopóm még középiskolás koromban kaptam (bevallom sokáig imádtam a basseteket, és volt spánielem is akit találtunk de ő még örző-védő is lehetett volna) akkoriban sokat mentem egy barátommal kiállításokra szerettük mindketten a kutyákat, s nekem ott tettszett meg a fajta. Nekem lett kopóm ő neki azóta meg csak macskája volt blink.gif . Szóval első kopóm MSZH Vitéz volt aki a tudatlanságom/szeleburdisága/túl nagy bizalmam stb. miatt sajnos igen hamar a szivárványhíd túloldalára került.
S most itt van Samuka aki már megette a fél erkélyajtót, s mindezt egy délelött alatt biggrin.gif biggrin.gif (na jó ez nem olyan vicces)

--------------------
Üdv
Ursus

Honlap
+Quote Post
vadász
post Sep 8 2006, 06:10 pm
Létrehozva: #20

Advanced Member

Akkor kezdem én a bemutatkozást.
Kovács Jánosnak hívnak.
1954- ben születem Budapesten.
Jelenleg egy biztonsági cégnél dolgozom.
Nős vagyok és van egy 21 éves fiam.
1969 óta Rádió amatőrködöm. 1994-ben Szakálynál, az egyik rádiós verseny alkalmából egy geodéta toronynál sátorozva, az út mellett találtam az első kopómat Tappancsot.
Tenyészszemlére vittem, törzskönyveztettem, és munkavizsgát csináltattam vele .
Kiállításokon nem volt sok eredménye, de nyomozni azt nagyon tudott.
Régi Kopós barátaim segítségével sok mindent megtanultam a kopókról és köszönöm is nekik a segítséget: ők Komor István, valamint Perczéder Tibor .
Tappanccsal vadászni is sokat jártunk.
Majd egy véletlen baleset következtében elveszítettem 2000. December 4-én.
Akkor bánatomban, klubtársaim segítségével 20 nap múlva már meg is volt az új kiskopóm:
Tatai Sándortól Ősi-Vadász -Aszú
A kopó klub jóvoltából elvégeztem egy Munka Bírói tanfolyamot, így már bírálhatom is a vadászkutyákat. Szeretném átadni az eddig tanultakat másoknak is.
Erdélyi Kopómmal mindent elértem, amit csak egy gazda elérhet a kutyájával. Úgy kiállításon, mint munkában.
Nagyon szeretem ezt a fajtát és nekem való kutyának tekintem.
Igazi hű társ és barát minden tekintetben

--------------------
Jancsi

1%

Saját

Aszu család fája

Jelenleg 231 Kép
+Quote Post

2 Oldal  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 10th September 2010 - 07:01 pm