Bemutatkozás, Kik is vagyunk? Kötődésünk a témához!
Üdvözlünk a fórumon! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() ![]() |
Bemutatkozás, Kik is vagyunk? Kötődésünk a témához!
| Eprázs |
Feb 10 2009, 12:43 am
Létrehozva:
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 35 Regisztrált: 1-February 09 Innen: Budapest Azonosító: 2,179 |
QUOTE(hady @ Feb 9 2009, 06:40 pm) Laci, ez azért fájt... -------------------- |
| hady |
Feb 9 2009, 08:40 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,022 Regisztrált: 9-August 05 Innen: Pécs - Sopron Azonosító: 28 |
Ha jól emlékszem, Ady írt ilyesmit:
Helóta nép, Helóta költő, Heló Tamás... -------------------- |
| kikinda |
Feb 9 2009, 02:40 pm
Létrehozva:
|
![]() a megmondó ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,093 Regisztrált: 19-September 05 Innen: Tiszakécske Azonosító: 38 |
QUOTE(Eprázs @ Feb 6 2009, 05:10 pm) Kedves már ismert és még ismeretlen kopósok! Az illendőség okán, és mint új fórumhasználó, bemutatkozom... TT. Helló Tamás! Üdv a fórumon is, bár már élőben is kezet ráztunk. kikinda -------------------- |
| OER |
Feb 9 2009, 11:04 am
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 219 Regisztrált: 21-October 05 Azonosító: 47 |
Üdv a fedélzeten!
Gábor |
| hady |
Feb 7 2009, 10:48 am
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,022 Regisztrált: 9-August 05 Innen: Pécs - Sopron Azonosító: 28 |
Szia Eprázs Tamás!
Végre itt a fórumon is új kommunikációs csatornán értekezhetünk. Üdvözlet, Móninak, Darázsnak és Epernek is. A kép valóban nem került be, talán azért, mert kicsi itt a tárméret, s egyszerűen letilt a program, ha valami túl nagy. Rendes (képernyőre méretezett) képeket általában valamilyen fényképes szájtról szoktunk idelinkelni, beilleszteni. Ez lehet a flickr, a picasa, nekem régebben az ikép, de az megpusztult. Most pl. a fotoalbum2.hu-t használom: ![]() Ami még kéne: az avatarodnak egy jó kis bélyegkép, 90*90 képpontos elég. Egyszerű, kicsiben is élvezhető legyen, a bonyolult kompozíciók nem jönnek át és félreérthetők. Ezt viszont a profilodba be tudod illeszteni. Szóval: Üdv a fórumon, Tamás! Laci -------------------- |
| vadász |
Feb 6 2009, 10:17 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,732 Regisztrált: 25-January 05 Innen: Magyar/Budapest/Köbánya Azonosító: 14 |
Szia Tamás!
Légy üdvözölve közöttünk . De jó hogy valaki veszi a fáradságot és ide is ír . Szuper amit leírtál mi már találkoztunk A szigeten is . Na meg majd a képesség Vizsgán is . Sok sikert és minden jót amit elterveztél . Üdv Jancsi -------------------- Jancsi
1% Saját Aszu család fája Erdélyi Kopó kép gyűjtemény új Kopók kerültek fel .2010.06.30 Jelenleg 231 Kép |
| Eprázs |
Feb 6 2009, 10:05 pm
Létrehozva:
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 35 Regisztrált: 1-February 09 Innen: Budapest Azonosító: 2,179 |
QUOTE(kovacsalmos @ Feb 6 2009, 04:30 pm) Igen, mintha lemaradt volna a kép:) Egyébként üdvözöllek a fórumon Tamás. Lehet hogy az európakiállitáson már összefutottunk, de én akkor azzal voltam elfoglalva hogy Kurszánt valahogy nyugira birjam, nagyon ugatott a lelkem:) Szia Álmos! Igen, akkor az Európán biztos ott voltunk egymás nyakán, csak én is épp el voltam foglalva... Amúgy köszönöm mindenkinek a köszön(t)ést, már előre is, nem akarván feleslegesen terhelni a szervert meg ezt a topic-ot. TT. -------------------- |
| knusa |
Feb 6 2009, 09:01 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,982 Regisztrált: 24-January 05 Azonosító: 10 |
QUOTE(Eprázs @ Feb 6 2009, 05:10 pm) Kedves már ismert és még ismeretlen kopósok! Az illendőség okán, és mint új fórumhasználó, bemutatkozom... Dejóhéjban: Török Tamás, 42, Budapest, HR tanácsadó (nem fejvadász) [ Üdv! Sok örömet az új életformában! -------------------- |
| korpásné ildikó |
Feb 6 2009, 06:56 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 722 Regisztrált: 24-August 07 Innen: Törökszentmiklós Azonosító: 364 |
QUOTE(Eprázs @ Feb 6 2009, 05:10 pm) Kedves már ismert és még ismeretlen kopósok! Az illendőség okán, és mint új fórumhasználó, bemutatkozom... Dejóhéjban: Török Tamás, 42, Budapest, HR tanácsadó (nem fejvadász) Miért kutya? A "volt már kutyám" mondás nem feltétlenül igaz, inkább úgy mondanám, hogy még kiskamasz koromban volt egy németjuhász-keverék a családban. Lehet, hogy én kaptam, de messze nem úgy álltam hozzá az egészhez, mint a mai fejemmel. Úgy egy éve költöztem a párommal, Mónival kertes házba. Neki szinte mindig volt kutyája, és úgy gondoltuk/-tam, most már adottak a feltételek is. Kutyáim Bükkaljai Vadűző Eper(ke), 9 hónapos és 1 hetes, friss nagylány szuka, és Mandulaházi Darázs, 8 hónapos és 3 hetes, épp nagylánnyá váló szuka. (Na jó, a humán beállítottságúak kedvéért tehát mindketten lányok.) Miért ek? Ez volt Eszter és Hady egyik tesztkérdése is még tavaly Erre nem tudok egzakt választ adni, és meglehet, a válaszaim kissé furcsának is fognak tűnni... Például az, hogy mielőtt tavaly először lementünk Eszterékhez alomnézőbe, még az életben nem láttam hús-vér erdélyi kopót... No de akkor? * Egy mondás szerint a kutya olyan, mint a gazdája. Ez persze sok mindent takar, de egyrészt megfogott a kopók alkata és a megjelenése, és amit olvastam róluk, miután az érdeklődésem feléjük fordult, úgy gondoltam, habitusban is illeni fogunk egymáshoz. * Ritka és különleges fajta. Életem egy korábbi szakaszában "macskás" voltam. Orientális /keleti/ macskáink voltak, melyekkel csak kevesen foglalkoztak nemcsak Mo.-n, de Európának ezen a felén is. Több alom is született náluk, kiállításokra jártunk - szóval volt valamiféle tudatosság abban, hogy azt a ritka fajtát minél többen megismerjék, és az egyedszám (nem ész nélkül!) gyarapodjon. Ugyanezek motiváltak a kopó irányába is, és extra, hogy magyar fajta. * Amikor tanakodtunk, milyan fajta legyen, én már egyértelműen kopópárti voltam, Móni pedig vizslás. A dilemma hamar eldőlt, miután megláttuk a kölyköket meg a felnőtteket Eszteréknél... Mit kaptam már eddig Epertől és Darázstól? Egy hobbit, ami azért komoly és felelősségteljes dolog. Azt a jól eső érzést, hogy gondoskodom valakiről, aki amíg kicsi, fizikailag is rá van szorulva, azután meg főként az érzelmi kötődés miatt igényli. Életmódváltást: sétákat, erdei kirándulásokat, patakba lépéssel és pórázelvesztéssel együtt Új, kopós barátokat, meg egy mikrokozmoszt (kerti és éles hajtással, nyomállítással és -kereséssel, stb.), amit eddig nem ismertem, de az affinitásom egyre nagyobb feléjük - különösen, mert a kopónak ez kell és ez jó. Az "iskolában sikereket elérés" örömét - a saját, és a kutyáim fejlődése felett érzett örömöt. Meg azt a kéjes érzést, hogy végre az életben egyszer azt csinálja valaki, amit mondok neki. [Ez rossz vicc volt, tudom.] Tervek? Vannak? Igen! Tenyészszemle és képességvizsga megszerzése, elfogadva azt a normát, hogy ez kell a törzskönyves tenyésztéshez - és legalább egy-egy majdani alom formájában szeretném, ha E&D teljes életet tudjon élni. Gyakorlásokon, kiállításokon, és általában közös megmozdulásokon való részvétel. Munka éles hajtásban - olvasva az elmúlt hetek beszámolóit, ez majd a maga idején feltétlenül ki kell próbálnunk! Gondolom ennyi elég intro-nak. És gondolom, sokatokkal fogok majd élőben is találkozni. KUTYÁSTUL! Végül egy ajándék a közösségnek, egy hónappal ezelőttről, a Börzsönyből (ide egy képet akartam illeszteni, de asszem nem csináltam valamit jól): TT. Üdvözöllek én is a kopósok között!! -------------------- www.cannuslupus.atw.hu
|
| kovacsalmos |
Feb 6 2009, 06:30 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 263 Regisztrált: 2-October 07 Innen: Magyarország/Szolnok Azonosító: 386 |
Igen, mintha lemaradt volna a kép:)
Egyébként üdvözöllek a fórumon Tamás. Lehet hogy az európakiállitáson már összefutottunk, de én akkor azzal voltam elfoglalva hogy Kurszánt valahogy nyugira birjam, nagyon ugatott a lelkem:) -------------------- "töretlen hittel ember s magyar"
|
| Eprázs |
Feb 6 2009, 06:10 pm
Létrehozva:
|
|
Kedves már ismert és még ismeretlen kopósok!
Az illendőség okán, és mint új fórumhasználó, bemutatkozom... Dejóhéjban: Török Tamás, 42, Budapest, HR tanácsadó (nem fejvadász) Miért kutya? A "volt már kutyám" mondás nem feltétlenül igaz, inkább úgy mondanám, hogy még kiskamasz koromban volt egy németjuhász-keverék a családban. Lehet, hogy én kaptam, de messze nem úgy álltam hozzá az egészhez, mint a mai fejemmel. Úgy egy éve költöztem a párommal, Mónival kertes házba. Neki szinte mindig volt kutyája, és úgy gondoltuk/-tam, most már adottak a feltételek is. Kutyáim Bükkaljai Vadűző Eper(ke), 9 hónapos és 1 hetes, friss nagylány szuka, és Mandulaházi Darázs, 8 hónapos és 3 hetes, épp nagylánnyá váló szuka. (Na jó, a humán beállítottságúak kedvéért tehát mindketten lányok.) Miért ek? Ez volt Eszter és Hady egyik tesztkérdése is még tavaly Erre nem tudok egzakt választ adni, és meglehet, a válaszaim kissé furcsának is fognak tűnni... Például az, hogy mielőtt tavaly először lementünk Eszterékhez alomnézőbe, még az életben nem láttam hús-vér erdélyi kopót... No de akkor? * Egy mondás szerint a kutya olyan, mint a gazdája. Ez persze sok mindent takar, de egyrészt megfogott a kopók alkata és a megjelenése, és amit olvastam róluk, miután az érdeklődésem feléjük fordult, úgy gondoltam, habitusban is illeni fogunk egymáshoz. * Ritka és különleges fajta. Életem egy korábbi szakaszában "macskás" voltam. Orientális /keleti/ macskáink voltak, melyekkel csak kevesen foglalkoztak nemcsak Mo.-n, de Európának ezen a felén is. Több alom is született náluk, kiállításokra jártunk - szóval volt valamiféle tudatosság abban, hogy azt a ritka fajtát minél többen megismerjék, és az egyedszám (nem ész nélkül!) gyarapodjon. Ugyanezek motiváltak a kopó irányába is, és extra, hogy magyar fajta. * Amikor tanakodtunk, milyan fajta legyen, én már egyértelműen kopópárti voltam, Móni pedig vizslás. A dilemma hamar eldőlt, miután megláttuk a kölyköket meg a felnőtteket Eszteréknél... Mit kaptam már eddig Epertől és Darázstól? Egy hobbit, ami azért komoly és felelősségteljes dolog. Azt a jól eső érzést, hogy gondoskodom valakiről, aki amíg kicsi, fizikailag is rá van szorulva, azután meg főként az érzelmi kötődés miatt igényli. Életmódváltást: sétákat, erdei kirándulásokat, patakba lépéssel és pórázelvesztéssel együtt Új, kopós barátokat, meg egy mikrokozmoszt (kerti és éles hajtással, nyomállítással és -kereséssel, stb.), amit eddig nem ismertem, de az affinitásom egyre nagyobb feléjük - különösen, mert a kopónak ez kell és ez jó. Az "iskolában sikereket elérés" örömét - a saját, és a kutyáim fejlődése felett érzett örömöt. Meg azt a kéjes érzést, hogy végre az életben egyszer azt csinálja valaki, amit mondok neki. [Ez rossz vicc volt, tudom.] Tervek? Vannak? Igen! Tenyészszemle és képességvizsga megszerzése, elfogadva azt a normát, hogy ez kell a törzskönyves tenyésztéshez - és legalább egy-egy majdani alom formájában szeretném, ha E&D teljes életet tudjon élni. Gyakorlásokon, kiállításokon, és általában közös megmozdulásokon való részvétel. Munka éles hajtásban - olvasva az elmúlt hetek beszámolóit, ez majd a maga idején feltétlenül ki kell próbálnunk! Gondolom ennyi elég intro-nak. És gondolom, sokatokkal fogok majd élőben is találkozni. KUTYÁSTUL! Végül egy ajándék a közösségnek, egy hónappal ezelőttről, a Börzsönyből (ide egy képet akartam illeszteni, de asszem nem csináltam valamit jól): TT. -------------------- |
| kovacsalmos |
May 31 2008, 09:03 am
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 263 Regisztrált: 2-October 07 Innen: Magyarország/Szolnok Azonosító: 386 |
QUOTE(kikinda @ Oct 2 2007, 09:45 pm) Azt hiszem ennek a kérésnek nem tettem anno eleget. Kovács Álmos vagyok, szolnoki születésü és lakhelyű 25 éves srác. Kurszán kutyám Cannus Lupus Erős név alatt látta meg a törökszentmiklosi napvilágot Ildikóéknál. Egy tv müsorban láttam a kopókról bemutatót elöször és abban a pillanatban tudtam hogy kopós leszek. Immáron 8 és fél hónapja vagyok gazdája Kurszánnak. Akadtak gondok is, bár nem komolyak, és amugy is kárpotolt sokszorosan értük. Szoktunk frizbizni, kiprobáltuk már a vaddisznóskertet, ahol egész jol szerepelt, leszámitva a behivást:) Vonszalékon is szépen ment... Ennyit tudtam mondani:D Megkésve picit:D Álmos -------------------- "töretlen hittel ember s magyar"
|
| kikinda |
Oct 2 2007, 09:45 pm
Létrehozva:
|
![]() a megmondó ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,093 Regisztrált: 19-September 05 Innen: Tiszakécske Azonosító: 38 |
kovacsalmos!
ha volnál kedves két szót magadról velünk megosztani...... -------------------- |
| Spirit |
Oct 30 2006, 03:57 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 716 Regisztrált: 25-January 05 Azonosító: 13 |
|
| Ursus |
Oct 4 2006, 08:40 am
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 157 Regisztrált: 2-May 06 Innen: Budapest/Hidegkút Azonosító: 74 |
QUOTE(vadász @ Oct 3 2006, 06:04 pm) Vicselödés helyet inkább irjatok olyat ami ide való ,ha már volt egy ilyen kérés . Mi könyen vagyunk de tényleg segitsük egymást jobban megismerni . Életkort lányoknál aszonyoknál elnézük .Tizet nyugodtan lelehet tagadni. Spirit akkor te hány éves is vagy? -5? -------------------- |
| vadász |
Oct 3 2006, 06:04 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,732 Regisztrált: 25-January 05 Innen: Magyar/Budapest/Köbánya Azonosító: 14 |
QUOTE(Spirit @ Oct 3 2006, 01:46 pm) Vicselödés helyet inkább irjatok olyat ami ide való ,ha már volt egy ilyen kérés . Mi könyen vagyunk de tényleg segitsük egymást jobban megismerni . Életkort lányoknál aszonyoknál elnézük .Tizet nyugodtan lelehet tagadni. -------------------- Jancsi
1% Saját Aszu család fája Erdélyi Kopó kép gyűjtemény új Kopók kerültek fel .2010.06.30 Jelenleg 231 Kép |
| knusa |
Oct 3 2006, 02:34 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 1,982 Regisztrált: 24-January 05 Azonosító: 10 |
QUOTE(Spirit @ Oct 3 2006, 01:46 pm) Akkor ők folytathatják... -------------------- |
| Spirit |
Oct 3 2006, 01:46 pm
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 716 Regisztrált: 25-January 05 Azonosító: 13 |
|
| Ursus |
Sep 12 2006, 08:15 am
Létrehozva:
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 157 Regisztrált: 2-May 06 Innen: Budapest/Hidegkút Azonosító: 74 |
Szóval...
Kótai András (nem-nem nincs semmilyen rokonságom vele...) 1976-os kiadású megkímélt állapotú hímnemű egyed. Munkaidőmben közlekedést mérek... Szabadidőmben mikor mit ugye most van a kopózás, no meg a kopózás, ja és a kopózás, na jó néha még egy kis honlap firkálgatás, néha néha pici kenu, kajak (bár ez most indul inkább megint) sznorkolás Első kopóm még középiskolás koromban kaptam (bevallom sokáig imádtam a basseteket, és volt spánielem is akit találtunk de ő még örző-védő is lehetett volna) akkoriban sokat mentem egy barátommal kiállításokra szerettük mindketten a kutyákat, s nekem ott tettszett meg a fajta. Nekem lett kopóm ő neki azóta meg csak macskája volt S most itt van Samuka aki már megette a fél erkélyajtót, s mindezt egy délelött alatt -------------------- |
| vadász |
Sep 8 2006, 06:10 pm
Létrehozva:
|
Akkor kezdem én a bemutatkozást.
Kovács Jánosnak hívnak. 1954- ben születem Budapesten. Jelenleg egy biztonsági cégnél dolgozom. Nős vagyok és van egy 21 éves fiam. 1969 óta Rádió amatőrködöm. 1994-ben Szakálynál, az egyik rádiós verseny alkalmából egy geodéta toronynál sátorozva, az út mellett találtam az első kopómat Tappancsot. Tenyészszemlére vittem, törzskönyveztettem, és munkavizsgát csináltattam vele . Kiállításokon nem volt sok eredménye, de nyomozni azt nagyon tudott. Régi Kopós barátaim segítségével sok mindent megtanultam a kopókról és köszönöm is nekik a segítséget: ők Komor István, valamint Perczéder Tibor . Tappanccsal vadászni is sokat jártunk. Majd egy véletlen baleset következtében elveszítettem 2000. December 4-én. Akkor bánatomban, klubtársaim segítségével 20 nap múlva már meg is volt az új kiskopóm: Tatai Sándortól Ősi-Vadász -Aszú A kopó klub jóvoltából elvégeztem egy Munka Bírói tanfolyamot, így már bírálhatom is a vadászkutyákat. Szeretném átadni az eddig tanultakat másoknak is. Erdélyi Kopómmal mindent elértem, amit csak egy gazda elérhet a kutyájával. Úgy kiállításon, mint munkában. Nagyon szeretem ezt a fajtát és nekem való kutyának tekintem. Igazi hű társ és barát minden tekintetben -------------------- Jancsi
![]() ![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 10th September 2010 - 07:01 pm |