IPB

Üdvözlünk a fórumon! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

13 Oldal  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vezetőségi beszámolók, Vezetőség és tagok közötti kommunikáció

kissbogi
post Jun 22 2010, 09:15 pm
Létrehozva: #1

Advanced Member

Csoport: Admin
Regisztrált: 13-January 05
Azonosító: 4

Figyelem! A MEOE július 10-én tisztújítást tart.
Kérjük a kedves tagságot, amennyiben van javaslaltotok országos elnökségi, felügyelő bizottsági, fegyelmi bizottsági, etikai bizottsági tagokra jelöljétek őket. Június 28-ig írjátok meg itt, vagy közvetlenül Dr. Pallós Andreának, apallos @ freemail.hu .
Köszi!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
apallos
post Apr 14 2010, 10:47 am
Létrehozva: #2

Newbie
*

Csoport: Members
Regisztrált: 27-January 10
Azonosító: 7,711

Tisztelt tagjaim,
tájékoztatásul bemásolom Tapasztó Sándorral folytatott levelezésünket a regiszteres törzskönyvről. Nem beszéltünk hiába, a bevezetés eltolódott jövő év elejére, addig kellene kidolgozni rá valami használható megoldást, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. OER, várom a javaslatodat (ez nem cinizmus, tényleg)!
Szóval a cél az, hogy a szabályoknak megfelelő embereket pozitívan különböztessék meg, de a nem megfeleltek szárm.igazolásai is ugyanolyan áron legyenek, tehát ne árbeli megkülönböztetés legyen, hanem vmi más. Ez lett volna a regiszteres tkv, utána pedig szankcióként a törzskönyvvesztés, de ez nem járható út. Várom a javaslatokat.
Most pedig a két levél (az enyém végét levágtam, az a tájékoztatásra vonatkozó rész volt...)
Tisztelettel:
Pallós Andrea

"Tisztelt Tagtársak!

Korózs András a MEOE Elnöke és Udvardiné Lukács Ilona a MEOE Magyar Fajta Szakbizottság elnökével történt korábbi megbeszélés alapján a rsz. magyar vizslára vonatkozóan a regisztrációs lap kiadása a felülbélyegzett származási lap helyett 2011. január 1. előtt NEM KERÜL BEVEZETÉSRE.
A legutóbbi Magyar Fajta Szakbizottsági Ülésen felmerült a 2010. július 1-től történő bevezetés, de a klubelnökökkel történt konzultáció után a regiszter bevezetése a rsz. magyar vizslák részére csak a következők szerint történhet:
a MVK részéről tenyésztői fórum összehívása (időpont egyeztetés alatt) a regiszter bevezetésének szükségességéről, ha szükséges a fajtában akkor milyen feltételekkel, milyen módon. A tenyésztői fórumon elhangzott javaslatok alapján a MVK közgyűlése fogja eldönteni, hogy a rsz. magyar vizslák törzskönyvezésénél be kell-e vezetni a regisztert, vagy sem. Hangsúlyozom, hogy a fajtánál a regiszter bevezetése a fajtaklub közgyűlésének döntése alapján történik. Minden ezzel ellentétes információ hamis.
Néhány klubtársunk a fajta és/vagy a tenyésztési tevékenység folytatása felett érzett aggodalma miatt, más fajtakluboktól származó "pletykák és rémhírek" alapján tényként állították be a fenti TERVEZETT változtatást, ezzel felesleges indulatokat szítottak. Kérek mindenkit, hogy felelősséggel és a témának megfelelő visszafogottsággal kezeljék a nem megalapozott információkat.
Bizonyára sokan emlékeznek még, hogy a jelenleg érvényben lévő rsz. magyar vizsla tenyésztési előírások megalkotása és elfogadása is a tenyésztők javaslatai alapján kialakított közgyűlési döntés volt, így ezt a példát kell követni most is. Tehát az esetleges regiszter bevezetése csak az alábbi program szerint valósulhat(na) meg:
- 2010. április: tenyésztői kérdőívek kiküldése,
- 2010. április: tenyésztői kérdőívek beérkezése után tenyésztői fórum,
- 2010. május: a fentiek alapján javaslat a közgyűlésnek a témában, közgyűlési döntés.
Természetesen a kérdőívben és a tenyésztői fórumon a közgyűlés felé egyéb kérdésekben is javaslatot lehet tenni, pl. pozitív felülbélyegzés lehetősége, tenyésztési kérelmek elbírálása stb., illetve a közgyűlésen esedékes az elmúlt időszak felülvizsgálata is, a tenyésztési szabályok vonatkozásában.

Üdvözlettel:
Tapasztó Sándor
MVK elnök"

Tisztelt Tapasztó Sándor, tisztelt magyar vizslás klubtagok!

Azt hiszem, most itt az ideje, hogy elnök úr levelére én is, mint a MEOE Erdélyi Kopó Klub elnöke, válaszoljak és néhány kis kiegészítést tegyek.
Válaszomnak oka, hogy a leveledben említett „rémhírek és pletykák” nem voltak hamisak, mint az a mi fórumunkon is olvasható volt. A MEOE Elnöksége 2009.12.16-án hozta meg azt a döntést, hogy minden magyar fajta vonatkozásában a tenyésztési feltételeknek meg nem felelt egyedek kölykei regiszteres törzskönyvet kapnak, mely a szüleik nevén és törzskönyvi számán kívül más információt nem tartalmaz, származást igazol, de önmagában tenyésztésre és kiállításra nem jogosít, a végleges törzskönyvet a kutya 1 éves kora után kaphatja meg, amennyiben tenyészszemlén megfelel. Természetesen ez a tulajdonosnak valamennyi plusz költségébe kerül, de ezután a kutya teljes értékű törzskönyvet kap. Azonban ha ezt nem teljesíti, a regisztrációs törzskönyvvel sem kiállításra nem mehet, sem tenyésztésre nem jogosít, kölykei származási igazolást nem kaphatnak.
Ez volt az eredeti döntés, melyet a MEOE 2010.07.01-től kívánt bevezetni. Ez gyakorlatilag az elmúlt hétig tartotta magát, amikor is kiderült, hogy a magyar fajtás klubok egy részének szakmai és egyéb ellenállása miatt, valamint a MEOE ellen folyó újabb vizsgálat leterhelése miatt a regiszter legalább 2011.01.01-ig nem kerül bevezetésre.
Korózs Andrástól a mai napon történt telefonos érdeklődésemre tehát azt a választ kaptam, hogy ő ugyan a magyar vizsláról önállóan nem beszélt és ez a hír, hogy tehát nemcsak a rszmv-ra, de EGYIK MAGYAR FAJTÁRA SEM kerül a regiszter még bevezetésre, teljesen új, múlt hét közepén még nem volt köztudott.
A bevezetést pedig szakmai fórumokon történő egyeztetések előzik majd meg, de csak az új Elnökség hatáskörében és feladataként, legkorábban 2010. augusztus-szeptember hónapban.( A döntést közgyűlés fogadja majd el, de erről még korai beszélni, az előzetes információ csak ennyi róla.)
Ennyit a jelenleg tudható tényekről.”

+Quote Post
kissbogi
post Mar 8 2010, 02:35 pm
Létrehozva: #3

Advanced Member

A vezetőségi ülések jegyzőkönyvei is felkerültek,
Bogi
+Quote Post
kissbogi
post Feb 26 2010, 01:37 pm
Létrehozva: #4

Advanced Member

A közgyűles jegyzőkönyve fent van a honalpon!

Jegyzőkönyv
+Quote Post
linda
post Feb 18 2010, 05:39 pm
Létrehozva: #5

Advanced Member

Regisztrált: 17-October 05
Azonosító: 46

QUOTE(tataisanyi @ Feb 16 2010, 03:13 pm)

Szervusztok tagtársak!

2. Tagkártya 2010 -lesz tagkártya , szép műanyag  és valami  levásárolható kedvezményt is lehet érvényesíteni vele . A mintát is láttuk.
3.Az egyesület gazdasági helyzete és megoldási javaslat- a közgyűlést e miatt a pont miatt hívták össze .Nincs pénz , csak adósság és perek számosan.

egyszer már volt iylen... (két éve tán?) azt bevonták... és lehet jelzni, hogy nekem az is elég jó? -ez csak költői kérdés-és remélem eléggé cinikus -

Az adósság : 17 mio felfüggesztett Apeh végrehajtás, 10 mio a Székházra ...
Aztán igen hamar vége lett.

Ami a mi panaszunkat illeti: mármint a regiszteres származás és a többi.
A közgyűlés megkezdése előtt , néhány erőtlen seggnyalót kétségbe ejtve ,sikerült az elnök úrral 5 percet egyeztetni. Én jeleztem, hogy amennyiben a a közgyűlésen nem lesz nyilvánosan szó a regiszeteres elképzelésről , úgy az egyebekben én napirendre hozom. Elnök úr jelezte, hogy erre nem lesz szükség, mert ő az általános részben meg fogja említeni, mert ez egy eldöntött tény és hamarosan minden fajtára kiterjesztik.

Ekkor a következő szóbeli ígéretet tette: mivel az EK és a mudi fajtáknál indokolt lehet minden ismert származású egyed megőrzése , ezért itt kivételt fognak tenni, és a regiszter is tartalmazhatja a több ősi sort. A munkarendezvények pedig továbbra is támogatottak lesznek. Ezt le is írják.

arról esett szó, hogy ez mikortól is lesz (újra) bevezetve? ez akár már a Dunavarsányban rendezendő március 21-én tartandó nehezített vércsapaversenyre is vonatkozik? (még két nap a nevezés!!)
kis szösszenet-amúg yén azt hiszem ez sem a januári sem a februári "a kutyában" nincs egyértelműen leírva, hogy a magyarfajtákra ez megszűnt (azaz most már hál istennek nem), mert egy kalap alá vették a magyar fajták kiállításra nevezésési költségeivel- tehát szerintem aki erről nme tud(ott) annak még midig egyértelmű, hogy a munkrendezvény is féláras...

Mivel a közgyűlés során egy árva kukkot sem szólt senki a törzskönyvezési változásról, és mi ketten a mudis elnökkel kissé megvezetve éreztük magunkat. Hát a lefujás után is oda férkőztünk az elnök úrhoz , bár ezt már lényegesen durvábban tudtuk megtenni a seggnyalók  megnövekedett száma és a megélhetési kutyások erőszakos fellépése miatt .
A fenti ígéret ekkor már nyolc-szemközt hangzott el Noveczky K., mudi,  ek .

Ezek a tények.

A javaslatom:  Írni egy levelet , amiben ezeket az ígéreteket pontosan megfogalmazzuk, és kérjük igazolják vissza , hogy ok.
Tehát pl.: Hivatkozva Korózs Andrással folytatott egyeztetésre  ( itt lehet amit Andival telefonozott ,és 2010.febr.10. P.T -vel)
A munkarendezvények támogatását a meoe az elmúlt évi gyakorlat szerint (50%)2010 ben is biztosítja.
A regiszteres kutyák számára a klub tenyésztési bizottsága döntése szerint rákerülhetnek az ismert ősök a lapra.
A meoe március 15,-ig írásban visszaigazolja ill. változtatás esetén megküldi a klubnak ezeket a változtatásokat. A klub ezek ismeretében átdolgozza tenyésztési szabályzatát ,és jóváhagyásra megküldi . A tenyésztési szabályzat a regiszterezéssel egyidejűleg automatikusan  lépjen hatályba.

Én azt javaslom , hogy alkudjunk. Mondjuk fel lehetne ajánlani , hogy ne legyen kiállítási kedvezmény , de a hibátlan származású kiskutyák kapjanak ingyen származási lapot . Ezzel segítenének igazán , több kutyát bevonni a tenyésztésbe,és a bevételeik sem csökkennek olyan nagyon. Akinek van valamilyen egyéb ötlete írja meg.

... vagy a képességvizsgára és a tenyészszemlére történő nevezés legyen még kedvezményesebb... hátha többen jönnek/ hozzák el a kutymorgókat.

Üdv
TIBOR
*

én is üdv.Linda. smile.gif
+Quote Post
OER
post Feb 18 2010, 03:55 pm
Létrehozva: #6

Advanced Member

Regisztrált: 21-October 05
Azonosító: 47

Hady!

E-mail ment.

Üdv. G
+Quote Post
hady
post Feb 17 2010, 01:18 am
Létrehozva: #7

Advanced Member

Regisztrált: 9-August 05
Innen: Pécs - Sopron
Azonosító: 28

Ja, és OER.ka!
Olyanokat provokálsz, akik a te érdekedben is lépnek. Olyanokkal szemben vagy kíméletes, akik ellened tesznek. Mások pedig cselekszenek helyetted is.

Azért szeretünk... ne adj okot aggodalomra, kérlek.

-- mindenkitől elnézést kérek, ez tkp majdnem magánügy --

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
hady
post Feb 17 2010, 01:08 am
Létrehozva: #8

Advanced Member

Köszönet a beszámolóért, Tibor és Sanyi, tartalmas.
Egyetértek Sanyival - és a klubvezetéssel -, hogy "neheztelésünket" kifejezzük a gittegylet vezetőségének a regisztrációs ügyben. Javaslom egyúttal, hogy a későbbi remélhető változás érdekében lépjünk fel az érintett kutyák utólagos kedvezményes törzskönyvezése ügyében.

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
tataisanyi
post Feb 16 2010, 04:13 pm
Létrehozva: #9

Advanced Member

Azonosító: 2

Sziasztok!
Alább Pelczéder Tibor beszámolója az ominózus közgyűlésről.
A legfontosabb, reg. lapos kérdéskör némi magyarázatra szorul. Úgy tűnik, hogy a bevezetését nem tudjuk megakadályozni, de arra ígéretet kaptunk (egyelőre csak szóban), hogy az E.K. és a mudi esetében a reg lapos kutyák utódai is kaohatnak reg. lapot. Tehát nem papírtalanodnak el. És ellentétben azzal, amit Tibi írt, ha ezeken a reg. lapokon nem lesznek rajta az ősök, akkor talán még a tájékozatlanabb vevők is rájönnek, hogy itt valami nem stimmel és inkább vesznek rendes származási lapos kutyát. Ez a felülbélyegzésnél nem volt olyan feltűnő különbség.
Azt természetesen jlezni fogjuk írásban is, hogy nagyon nem vagyunk elégedettek a képviseletünkkel az elnökségben. Véleményem szerint ennél tovább egyelőre ne menjünk, meglátjuk mit hoz a tavasszal esedékes tisztújítás.
Üdv.
Sanyi

Szervusztok tagtársak!

Igyekszem rövid és tényszerű lenni .

A résztvevők létszáma : ca .51-53 fő , magyar fajtás : Noveczky Kati , a mudis elnök , no meg az ek kopó klub +
A Meoe elnökség , ügyvezető.

A levezető és elnök : Kórozs András
A napirendi pontok(érdemi)
1. Az elszámolási szabályok változása - lesznek ilyen szabályok Elszámolási Szabályzat néven .(pl. Havi bizonylat beküldés, negyedéves pénzügyi elszámolás stb. ) A satöbbi még nem túl világos, de biztos ez lesz a szabályzat gerince.
- külföldi bíró utaztatása --telepített repülőjegy , melyet a Meoe központilag fog intézni , és így sokkal olcsóbb lesz ? Bevallom , nekem az egész határozottan zavaros .
2. Tagkártya 2010 -lesz tagkártya , szép műanyag és valami levásárolható kedvezményt is lehet érvényesíteni vele . A mintát is láttuk.
3.Az egyesület gazdasági helyzete és megoldási javaslat- a közgyűlést e miatt a pont miatt hívták össze .Nincs pénz , csak adósság és perek számosan.
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Az adósság : 17 mio felfüggesztett Apeh végrehajtás, 10 mio a Székházra terhelve, több havi könyvelő irodai tartozás és még néhány mio egyéb görgetett beszállítóknak járó forint.
A perek: ismét néhány bírósági beadványt fogalmaztak meg (Nagy István volt elnök és barátai ) és jelentették fel K.András nagykorú elnököt . Összesen 3 per + 1 rendőrségi feljelentés.
Ezek a perek nyilván csak arra jók , hogy unatkozó bíróknak ,ügyészeknek, rendőröknek valami vidám feladatuk legyen, de a munkájukat társadalmi fölbuzdulásból végzők számára igen nagy kitolás (pl.az európa kiállítás összes belépőjét , annak bizonylatait, napi pénzelszámolását összeszedni és bizonyítani , hogy nem lopták el , stb.) az ilyen .No és meglepő módon az apeh vizsgálat , bár lezárult ,de a lezárt részt most felülvizsgálja egy másik stáb, ezzel egyidejűleg a 2007-2009 közti időszakra elindították az új ellenőrzést egy másik csapat ellenőrrel.
A megoldás: Fel kell venni 40 mio hitelt . A 10 mio leszedni a székházról . Marad 30 mio elkölthető.
Mivel a legutóbbi hitelfelvételt az elnökség saját hatáskörében tette, most a biztonság kedvéért a közgyűlés hozzájárulásával akarja . (a háttér, hogy az egyik pernek ez a tárgya )
A szavazást megelőző indoklás , melyet K. András elnök szépen és érthetően levezetett teljesen megyőzte a jelenlévőket, így maga a voksolás csak formálisnak tűnt. Egész addíg míg V.András elnökségi tag nem pontosította, hogy mi a szavazás tárgya.: E szerint hitel, kölcsönszerződés, lízing és visszlízing szerződés megkötésére is felhatalmazást kap az elnökség. Mivel ez a megfogalmazás nem az elnök úr előbb vázolt kölcsön -hitel szerződés modell , én tartózkodtam.
4. Egyebek : Március 8-tól az Ani-Vet telephelyére költözik az egész központi iroda, ahol sokkal jobb körülmények között lehet majd ügyeket intézni.
Az önálló jogi személyiségű klubbá alakulás támogatott ! Most azoknak könnyítené meg a meoe amely kluboknak kevéssel tartozik.
Néhány feledhető és kiforratlan felszólalás a világkiállítással foglalkozott.
Aztán igen hamar vége lett.

Ami a mi panaszunkat illeti: mármint a regiszteres származás és a többi.
A közgyűlés megkezdése előtt , néhány erőtlen seggnyalót kétségbe ejtve ,sikerült az elnök úrral 5 percet egyeztetni. Én jeleztem, hogy amennyiben a a közgyűlésen nem lesz nyilvánosan szó a regiszeteres elképzelésről , úgy az egyebekben én napirendre hozom. Elnök úr jelezte, hogy erre nem lesz szükség, mert ő az általános részben meg fogja említeni, mert ez egy eldöntött tény és hamarosan minden fajtára kiterjesztik.
Ekkor a következő szóbeli ígéretet tette: mivel az EK és a mudi fajtáknál indokolt lehet minden ismert származású egyed megőrzése , ezért itt kivételt fognak tenni, és a regiszter is tartalmazhatja a több ősi sort. A munkarendezvények pedig továbbra is támogatottak lesznek. Ezt le is írják.
Mivel a közgyűlés során egy árva kukkot sem szólt senki a törzskönyvezési változásról, és mi ketten a mudis elnökkel kissé megvezetve éreztük magunkat. Hát a lefujás után is oda férkőztünk az elnök úrhoz , bár ezt már lényegesen durvábban tudtuk megtenni a seggnyalók megnövekedett száma és a megélhetési kutyások erőszakos fellépése miatt .
A fenti ígéret ekkor már nyolc-szemközt hangzott el Noveczky K., mudi, ek .

Ezek a tények.

A javaslatom: Írni egy levelet , amiben ezeket az ígéreteket pontosan megfogalmazzuk, és kérjük igazolják vissza , hogy ok.
Tehát pl.: Hivatkozva Korózs Andrással folytatott egyeztetésre ( itt lehet amit Andival telefonozott ,és 2010.febr.10. P.T -vel)
A munkarendezvények támogatását a meoe az elmúlt évi gyakorlat szerint (50%)2010 ben is biztosítja.
A regiszteres kutyák számára a klub tenyésztési bizottsága döntése szerint rákerülhetnek az ismert ősök a lapra.
A meoe március 15,-ig írásban visszaigazolja ill. változtatás esetén megküldi a klubnak ezeket a változtatásokat. A klub ezek ismeretében átdolgozza tenyésztési szabályzatát ,és jóváhagyásra megküldi . A tenyésztési szabályzat a regiszterezéssel egyidejűleg automatikusan lépjen hatályba.

Én azt javaslom , hogy alkudjunk. Mondjuk fel lehetne ajánlani , hogy ne legyen kiállítási kedvezmény , de a hibátlan származású kiskutyák kapjanak ingyen származási lapot . Ezzel segítenének igazán , több kutyát bevonni a tenyésztésbe,és a bevételeik sem csökkennek olyan nagyon. Akinek van valamilyen egyéb ötlete írja meg.
Üdv
TIBOR
+Quote Post
kissbogi
post Feb 16 2010, 10:18 am
Létrehozva: #10

Advanced Member

QUOTE(OER @ Feb 16 2010, 08:34 am)
Boglárka! Helló!

De!! Értek mindent, hogy APEH, hogy a mi pénzünk, a MEOE pénze, mindent. Csak azt nem, hogy miért akarod ebből a MEOE-t kivenni.
Közelítsük meg máshonnan. Úriember a következőkről nem beszél (én úgysem vagyok az).
Szerinted a MEOE-nak az inkasszó után egy fillére sem maradt? Minden klubnak nulla forintja maradt? Nem tudom, hogy történt pontosan, de szerinted nem elképzelhető, hogy voltak telefonok az inkasszó bejelentése előtt pár nappal az elnökséghez közel álló kluboknál, hogy valamit tegyenek? Egyszer nem tesszük felelőssé a MEOE elnökséget az APEH behajtásért, másért meg lemondatjuk? Hogy van ez?

Persze, hogy a legjobb volna a legális utat járni. Mégis annyi minden szól a szabálykerülésről (pl. tagdíj 2010.), mert a közeg ilyen. Ha már megváltoztatni nem lehet a szabályokat. Egyetértek én is a közgyűlés döntésével, írtam korábban, emelgettem én is a kezem rendesen. De a "monnyon le!" frázis az ország legszebb házában is komolytalan. Elviszi a dolgot Hady forradalmi hozzáállása, de nincs mögötte semmi (a hogyan tovább pl.), és annyit ér, mint sükethalnak a hajókürt. A gyakorlatban meg Udvardiné még ügyesebben fogja csinálni a dolgait a továbbiakban.

Csak akkor látok reális esélyt a változásra, ha valami terv mentén haladunk, keményen. A visszahívás önmagában nem terv, hanem bolhaköhögés.

Hady meg nem veszi észre, hogy haladunk. Már húsz éve. Körbe-körbe.

Nincs kétségem az felöl, hogy a klub elnöksége a helyzetet a legjobban akarja kezelni.

Üdv. G
*

Szia Gábor!

Teljesen igazad van, hogy a közel állásból biztos lehet profitálni. De tőlem nagyon távol áll az ehhez szükséges személyiség és nem is várnám el azt senkittől. Ez a hozzáállás most sokba került nekünk. Nem akarom én a MEOE-t mentegetni, csak nem tudok tényeket, és nem szeretek gyanúsítgatni.
A MEOE vezetésnel, amúgy nem csak a törleszkedéssel lehet célt elérni, mint ahogy a klub is kapott tőlük pénzt az inkasszó utan Andi határozott fellépesének eredményeképp.
A szabálykerülésért pedig kitől várhatjuk, hogy vállaja a felelősséget. Én már jártam pórul, másnak nem kívánom.

A tervet pedig meg kell fogalmazni, mielőtt elkezdhetnénk menetelni a megvalósításáért. A vezetőség terve meg is volt fogalmazva a teny szab-ban, amit a MEOE elnökség durván semmibe vett. Ezért aztán kezdhetjük a következő kört... De igaz, hogy a puffogás önmagában semmit nem ér!

És, hogy egy szép közhellyel zárjam: Az egyenes út sokszor döcögős, mi most épp egy ilyen szakaszon vagyunk, reméljuk valamilyen úton módon túl leszünk rajta, és még utána is jó érzéssel nézünk a tükörbe, és a vezetőség tagjai is...

Üdv,
Bogi
+Quote Post
OER
post Feb 16 2010, 09:34 am
Létrehozva: #11

Advanced Member

QUOTE(kissbogi @ Feb 12 2010, 10:04 am)
Gábor!

NEM! Nem a MEOE vette el a klubtól a pénzt, hanem az APEH! Mivel a számlánk a MEOE alszámlája (mert azt lehetett nyitnunk, mint tagszervezet), az APEH inkasszó automatikusan érintette azt, és az összes többi alszámlával rendelkező tagszervezetét is. Ahhoz, hogy a klubtól inkasszálják a pénzt a MEOEnak semmit nem kellett tenni. Mint ahogy ellene sem tehetett volna sokat.

A kiskapuk keresgelese helyett, pedig nem volna jobb a legális utat járni, egy olyan elnökséggel, amelyik figyelembe veszi a klubok kivánságait is?
Eddig jóban voltunk az elnökséggel, és nem ágáltunk, még, ha nem is minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, de ez most egy nagyon jelentős döntés, aminek a meghozatalából teljesen kihagyták a klubot, sőt a véleményét semmibe vették.
A közgyűlés pedig kifejezte véleményét. Ennyi történt. És szerintem jó, hogy megtörtént.
Persze a Te félelmed is jogos, de az a vezetőség dolga lesz, hogy ezt a helyzetet diplomatikusan kezelje. Vagy, ha annak nincs eredménye akkor kitalálja a megoldást.

Bogi
*

Boglárka! Helló!

De!! Értek mindent, hogy APEH, hogy a mi pénzünk, a MEOE pénze, mindent. Csak azt nem, hogy miért akarod ebből a MEOE-t kivenni.
Közelítsük meg máshonnan. Úriember a következőkről nem beszél (én úgysem vagyok az).
Szerinted a MEOE-nak az inkasszó után egy fillére sem maradt? Minden klubnak nulla forintja maradt? Nem tudom, hogy történt pontosan, de szerinted nem elképzelhető, hogy voltak telefonok az inkasszó bejelentése előtt pár nappal az elnökséghez közel álló kluboknál, hogy valamit tegyenek? Egyszer nem tesszük felelőssé a MEOE elnökséget az APEH behajtásért, másért meg lemondatjuk? Hogy van ez?

Persze, hogy a legjobb volna a legális utat járni. Mégis annyi minden szól a szabálykerülésről (pl. tagdíj 2010.), mert a közeg ilyen. Ha már megváltoztatni nem lehet a szabályokat. Egyetértek én is a közgyűlés döntésével, írtam korábban, emelgettem én is a kezem rendesen. De a "monnyon le!" frázis az ország legszebb házában is komolytalan. Elviszi a dolgot Hady forradalmi hozzáállása, de nincs mögötte semmi (a hogyan tovább pl.), és annyit ér, mint sükethalnak a hajókürt. A gyakorlatban meg Udvardiné még ügyesebben fogja csinálni a dolgait a továbbiakban.

Csak akkor látok reális esélyt a változásra, ha valami terv mentén haladunk, keményen. A visszahívás önmagában nem terv, hanem bolhaköhögés.

Hady meg nem veszi észre, hogy haladunk. Már húsz éve. Körbe-körbe.

Nincs kétségem az felöl, hogy a klub elnöksége a helyzetet a legjobban akarja kezelni.

Üdv. G

+Quote Post
hady
post Feb 13 2010, 01:12 am
Létrehozva: #12

Advanced Member

QUOTE(OER @ Feb 11 2010, 04:42 pm)
Hady!
Bár itt szerintem a "Hogyan reagáljunk valamire, hogy valami másra reagálunk" 127. adása hangzott el. Kivágsz mondatokat, amik előre illeszkednek a mondanivalódhoz, és erre írod, azt amit... .... Különbség csak annyi köztünk, hogy a máshol van az ingerküszöb. Ez nem biztos, hogy gyávaság, lehet, hogy tapasztalat.
*

Ja. Kivágok...
Na mi van a tapasz alatt? He?

Komolyan: haladjunk! Tamás kérdéséhez csatlakoznék én is: mi lesz? (mán)

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
Eprázs
post Feb 12 2010, 12:20 pm
Létrehozva: #13

Advanced Member

Regisztrált: 1-February 09
Innen: Budapest
Azonosító: 2,179

Szervusztok!

Kaphatunk pár mondatos összegzést Tibor szerdai "jelenésével", tárgyalásaival kapcsolatban? Mi volt, hogy volt, miért volt - sőt tán ami fontosabb: mi lesz?

TT.

QUOTE(kissbogi @ Feb 12 2010, 09:04 am)
Gábor!

NEM! Nem a MEOE vette el a klubtól a pénzt, hanem az APEH! Mivel a számlánk a MEOE alszámlája (mert azt lehetett nyitnunk, mint tagszervezet), az APEH inkasszó automatikusan érintette azt, és az összes többi alszámlával rendelkező tagszervezetét is. Ahhoz, hogy a klubtól inkasszálják a pénzt a MEOEnak semmit nem kellett tenni. Mint ahogy ellene sem tehetett volna sokat.

A kiskapuk keresgelese helyett, pedig nem volna jobb a legális utat járni, egy olyan elnökséggel, amelyik figyelembe veszi a klubok kivánságait is?
Eddig jóban voltunk az elnökséggel, és nem ágáltunk, még, ha nem is minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, de ez most egy nagyon jelentős döntés, aminek a meghozatalából teljesen kihagyták a klubot, sőt a véleményét semmibe vették.
A közgyűlés pedig kifejezte véleményét. Ennyi történt. És szerintem jó, hogy megtörtént.
Persze a Te félelmed is jogos, de az a vezetőség dolga lesz, hogy ezt a helyzetet diplomatikusan kezelje. Vagy, ha annak nincs eredménye akkor kitalálja a megoldást.

Bogi
*

--------------------
Gumófalvi Török Tamás

Képek
+Quote Post
kissbogi
post Feb 12 2010, 11:04 am
Létrehozva: #14

Advanced Member

QUOTE(OER @ Feb 11 2010, 03:42 pm)
Boglárka!

Tudom, hogy az inkasszó az APEH-től jött a MEOE felé. A MEOE elnökség viszont a klubok felé, a klubok pénze felé irányult. 
Pallós Andrea egy telefonnal lehet, hogy vissza tudja hozni a képességvizsga régi díjait, de ha a viszony megromlik a klub és a MEOE elnökség között, mert elnökséget visszahívunk, lemondatunk, fejeket követelünk, az összes kaput becsukjuk. Az ilyen kicsiket is.

Legjobbakat. OR
*

Gábor!

Bogi

+Quote Post
OER
post Feb 11 2010, 04:42 pm
Létrehozva: #15

Advanced Member

Boglárka!

Tudom, hogy az inkasszó az APEH-től jött a MEOE felé. A MEOE elnökség viszont a klubok felé, a klubok pénze felé irányult.
Pallós Andrea egy telefonnal lehet, hogy vissza tudja hozni a képességvizsga régi díjait, de ha a viszony megromlik a klub és a MEOE elnökség között, mert elnökséget visszahívunk, lemondatunk, fejeket követelünk, az összes kaput becsukjuk. Az ilyen kicsiket is.

Hady!

Azért jó, hogy megértetted.

Bár itt szerintem a "Hogyan reagáljunk valamire, hogy valami másra reagálunk" 127. adása hangzott el. Kivágsz mondatokat, amik előre illeszkednek a mondanivalódhoz, és erre írod, azt amit. Amit kihagytál az viszont épp olyan fontos lett vona az egész szövegem értelmezéséhez. Ezért sem szeretek beszélni túl sokat (lehet, hogy most sem kellett volna), mert nem értik, vagy könnyen félreértik, akárhogy ügyelek a mondanivalóra. Inkább hallgatok. Ezért lettem már sumák, sunyi, suttyó, sunnyogó, surmó, és az összes es u -val kezdődő "pozitív" jelzős szerkezet. Engem is felháborít ami van és amit írsz, és abban is egyetértünk, hogy legyenek következmények. De vannak fokozatok. Kis lépések. Személyes elintézések. Ügyes alkuk. Stb. Nem tudsz szabályokat, szokásokat, személyeket tök egyszerűen kicserélni (gondolj csak bele a következményekbe). Akadnak más megoldások is. De abban is egyetértünk, hogy néha öt centiről bele kell kiabálni az illető arcába, számonkérni, lemondatni akármi. Különbség csak annyi köztünk, hogy a máshol van az ingerküszöb. Ez nem biztos, hogy gyávaság, lehet, hogy tapasztalat.

Legjobbakat. OR
+Quote Post
kissbogi
post Feb 11 2010, 09:52 am
Létrehozva: #16

Advanced Member

Sziasztok!
A félreértések elkerülése végett, az inkasszót az APEH inditotta nem a MEOE.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a klub milyen kapcsolatot ápol a MEOE vezetéssel.
+Quote Post
hady
post Feb 10 2010, 11:09 pm
Létrehozva: #17

Advanced Member

QUOTE(OER @ Feb 9 2010, 09:21 am)
Helló!

Szombaton jegyzeteltem néhány dolgot...
Én a visszahívásokkal, emberek szakértelmének megkérdőjelezésével vigyáznék...

Javasolni, hogy Udvardiné helyett más képviselje a magyar fajták érdekét szintén kicsit erős válasz nekem elsőre... mert egy ilyen reakció még visszaüthet, pl inkasszó...

Legjobbakat. OR
*

Tudod, Gábor, nekem elegem van ebből a mindentől tartó megalázkodó óvatosságból. Aki mer dönteni mások érdekeit figyelmen kívül hagyva (akárkinek is hívják), az legyen tisztában azzal, hogy következményei vannak... még egy ilyen gittegyletben is, mint a MEOE. Nem vagyok hajlandó fejet hajtani az olyan "demokráciának", amit a gyávaság tart fenn.
Azért jó, hogy leírtad.

--------------------
Mandulaházi Hady
honlapunk
képek csak úgy
+Quote Post
tataisanyi
post Feb 9 2010, 10:15 am
Létrehozva: #18

Advanced Member

Azonosító: 2

Szia OER,
Köszönjük az észrevételeket. És a jegyzeteket is!

QUOTE(OER @ Feb 9 2010, 08:21 am)
Helló!

Szombaton jegyzeteltem néhány dolgot. Elmondtam volna a közgyűlés végén, de jött a vonat.

Ezért most írásban. Most már úgysincs nagy jelentősége.

Én a visszahívásokkal, emberek szakértelmének megkérdőjelezésével vigyáznék. Néhány éve, amikor még a nőtanács volt a klub élén, volt egy viharos közgyűlés, ahol a MEOE embere elmondta, hogy ők nem ismerik a visszahívás fogalmát. Ebből a szempontból nem (sem?) demokratikus szervezet, tehát nem lehet leváltani őket, a MEOE elnökségét.
Javasolni, hogy Udvardiné helyett más képviselje a magyar fajták érdekét szintén kicsit erős válasz nekem elsőre. Talán legjobb lenne vele beszélni. "Ili néni  kérem, MIELŐTT javasol valamit, egyeztessen a többi fajta képviselőivel, és csak az UTÁN menjenek a MEOE elnökség elé." Aki rág az magának rág, egyértelmű, de ha többi fajtát is érinti az intézkedés, az nem biztos hogy előnyös. Nekem az erre adott reakciónk egy kicsit túlzott, de tudom, hogy én is megszavaztam ezt szombaton, és tőlem mehet is, ha "no more mr nice guy", csak a jövőre nézve mondtam, mert egy ilyen reakció még visszaüthet, pl inkasszó.

Az önálló jogi személy státusz, a tagok tájékoztatása megér egy külön közgyűlést szerintem is (változások, tervek, kérdések). Egy kv után, ahol nem biztos, hogy sokan vannak és mással vannak elfoglalva (kutyák, eredmény, sár, izzadtság stb), nem akkora a figyelem, mint egy olyan eseményen ami erre van szánva, össze lehetne természetesen más, akár szakmai témákkal is vonni, lehet, hogy még többen lennének.

A törzskönyv új formátuma és tartalma biztos jó lesz. Előtte (a végleges változat jóváhagyása előtt) szintén megérne egy egyeztetést és rábólintást a fajták képviselői részéről, elkerülve a későbbi bonyodalmakat.
Lejegyeztem pár jópofa mondatot is:

"Viszonylag normális emberek vannak az elnökségben az "x" klubnál."
"összement az agyában"
"Ott nekem fognak jönni. De alapvetően azért megyek, hogy nekem jöjjenek."
" XY nagyon lelkes, de kb. ennyit tudunk róla mondani."

Legjobbakat. OR
*

+Quote Post
OER
post Feb 9 2010, 09:21 am
Létrehozva: #19

Advanced Member

Helló!

Szombaton jegyzeteltem néhány dolgot. Elmondtam volna a közgyűlés végén, de jött a vonat.

Ezért most írásban. Most már úgysincs nagy jelentősége.

Én a visszahívásokkal, emberek szakértelmének megkérdőjelezésével vigyáznék. Néhány éve, amikor még a nőtanács volt a klub élén, volt egy viharos közgyűlés, ahol a MEOE embere elmondta, hogy ők nem ismerik a visszahívás fogalmát. Ebből a szempontból nem (sem?) demokratikus szervezet, tehát nem lehet leváltani őket, a MEOE elnökségét.
Javasolni, hogy Udvardiné helyett más képviselje a magyar fajták érdekét szintén kicsit erős válasz nekem elsőre. Talán legjobb lenne vele beszélni. "Ili néni kérem, MIELŐTT javasol valamit, egyeztessen a többi fajta képviselőivel, és csak az UTÁN menjenek a MEOE elnökség elé." Aki rág az magának rág, egyértelmű, de ha többi fajtát is érinti az intézkedés, az nem biztos hogy előnyös. Nekem az erre adott reakciónk egy kicsit túlzott, de tudom, hogy én is megszavaztam ezt szombaton, és tőlem mehet is, ha "no more mr nice guy", csak a jövőre nézve mondtam, mert egy ilyen reakció még visszaüthet, pl inkasszó.

Az önálló jogi személy státusz, a tagok tájékoztatása megér egy külön közgyűlést szerintem is (változások, tervek, kérdések). Egy kv után, ahol nem biztos, hogy sokan vannak és mással vannak elfoglalva (kutyák, eredmény, sár, izzadtság stb), nem akkora a figyelem, mint egy olyan eseményen ami erre van szánva, össze lehetne természetesen más, akár szakmai témákkal is vonni, lehet, hogy még többen lennének.

A törzskönyv új formátuma és tartalma biztos jó lesz. Előtte (a végleges változat jóváhagyása előtt) szintén megérne egy egyeztetést és rábólintást a fajták képviselői részéről, elkerülve a későbbi bonyodalmakat.

Lejegyeztem pár jópofa mondatot is:

"Viszonylag normális emberek vannak az elnökségben az "x" klubnál."
"összement az agyában"
"Ott nekem fognak jönni. De alapvetően azért megyek, hogy nekem jöjjenek."
" XY nagyon lelkes, de kb. ennyit tudunk róla mondani."

Legjobbakat. OR
+Quote Post
csilla
post Feb 4 2010, 01:30 pm
Létrehozva: #20

Advanced Member

Regisztrált: 8-September 06
Innen: Tinnye
Azonosító: 94

Sziasztok
Egy lehetőség a népszerűsítésre.
A Szent Korona Rádiótól (2009ben a leghallgatottabb internetes rádió) lehetőséget kapnánk az Erdőzúgás című műsor keretein belül beszélni az ek-ról és a klubról. A műsor vadászati témákkal foglalkozik,maga a rádió pedig értékként kezeli ami ősi és magyar. Ha szeretnénk élni a lehetőséggel akkor erről beszéljünk a közgyűlésen mert akár már következő héten felvennék az adást a bp-i stúdióban.
Szerintem ne hagyjuk ki...

Bővebb infó a műsorról a 'Mindennapos beszélgetés'ben.

--------------------
Csilla

Honlapunk
+Quote Post

13 Oldal  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 7th September 2010 - 08:07 am